skip to Main Content
V zanimivi tekmi so mladinci vse 3 točke obdržali doma

V nedeljo 24.novembra je sledila nova težka tekma za naše mladince. V treh zaporednih krogih so se pomerili z glavnimi tekmeci na prvenstveni lestvici (z Jeseničani, s Slavijo in danes z Bledom). A izkazalo se je, da so naši mladinci ujeli pravo formo, tako da je bilo kar prav, da se tekme prišle, kot so prišle.

Tekma se je pričela zelo odprto in hitro. Že takoj so se začele vrstiti priložnosti. Sedaj na eni, nato na drugi strani. Izenačeno igro je presekala izključitev na naši strani. Nekaj časa je kazalo, da bodo naši igralci to izključitev uspešno ubranili. Nato pa je takoj ob koncu izključitve le prišla kazen. V gneči pred našimi vrati so bili uspešnejši gostje in v 9. minuti so povedli z 1:0. Zadetek je gostom dal dodatnih moči in ti so postali še napadalnejši. Sledilo je nekaj minut pritiska na naša vrata. In ko je že kazalo, da bomo pritisk odbili in da bodo naši fantje pričeli napadati, je prišel nov zadetek. Gostje so iz protinapada v 13. minuti svoje vodstvo povišali na 2:0. A naš trud in naši napadi so se vseeno obrestovali. V 16. minuti je v napadalno tretjino prodrl Blaž Stipanič. Zadrsal je za vrati, nato pa je sprožil zvit strel od daleč. Plošček je po zraku presenetil gostujočega vratarja in vodstvo gostov je bilo znižano na 2:1. To vsekakor ni bilo konec dogajanj v prvem delu igro. Do konca tretjine smo videli kar nekaj dobrih priložnosti na obeh straneh. In ko je že kazalo, da bo v prvi tretjini vseeno obveljal rezultat 2:1 so 14 sekund pred koncem gostje ponovno zadeli. 3:1 je bil nato končni rezultat po koncu prve tretjine.

V začetku druge tretjine so najprej v uvodnih minutah pritisnili gostje, a naši igralci so se dokaj hitro otresli uvodnega pritiska. Nekaj minut kasneje pa so dobili še priložnost v igri z igralcem več, kar so naši igralci takoj znali izkoristiti. Zgolj po 9-ih sekundah igre v t.i. power-playu je Blaž Stipanič podal Janu Lan Matiji za zadetek in za znižanje vodstvo gostov na 3:2. V tej točki se je igra popolnoma razživela. Sledila je nova izključitev. Tokrat so naši igralci po koncu izključitve iztržili le strel v okvir vrat, a je nato prišla 33. minuta. Naši igralci so zadrsali v protinapad. Ravil Galeev je podal Tino Burazinu, na koncu pa je plošček v mrežo potisnil Alex Kepic. Izid je bil izenačen. A naši igralci naleta niso izpustili iz rok. Minuto in pol kasneje je sledil nov protinapad. Tokrat sta prodirala Žiga Mehle in Blaž Stipanič. Žiga je podal, Blaž pa zadel za vodstvo Olimpija 4:3 in za popoln preobrat na tekmi. Igra je bila res živahna in tudi dokaj groba. Videli smo veliko prekrškov in še v isti minuti, ko so naši povedli je eden izmed teh prekrškov botroval, da je sodnik dosodil kazenski strel za goste. A naš vratar Lan Kavčič (Lan je po koncu prve tretjine v vratih zamenjal svojega brata Nala) je bil uspešnejši in igra se je nadaljevala z rezultatom 4:3. Vendar to še ni bil končni rezultat druge tretjine. V 39. minuti je prišlo do nenavadne situacije. Gostje so prodirali v protinapad. Gostujoči napadalec je prodiral sam proti našemu vratarju, naš branilec pa mu je sledil za petami. Napadalec je bil hitrejši in je uspel sprožiti strel. Lan Kavčič je strel ubranil, a žal je v njega nato naletel naš branilec, ki je vratarja in plošček potisnil v lastna vrata. Naši igralci so protestirali, saj naj sodnik sploh ne bi videl ali je plošček res prešel golovo črto ali ne, ampak obveljala je sodniška odločitev in tretjina se je končala z rezultatom 4:4.

Če so v začetku druge tretjine pritisnili gostje, so to v začetku zadnje tretjine storili naši igralci. In pritisk se je takoj obrestoval. Že po minuti igre je padel zadetek. Podala sta Žiga Mehle in Jan Lan Matija, zadel pa je Gregor Žeželj. Olimpija je ponovno povedla. A tekme tu še ni bilo konec. Gostje so se zbrali in ponovno pričeli pritiskati na naša vrata. In v 44. minuti so se gostje z novim zadetkom vrnili v igro. Igra je bila živahna, priložnosti so se kar izmenjevale ena za drugo in v 47. minuti smo videli nov dosejen kazenski strel. Tokrat je bil dosojen v korist zmajev. Izvajalec je bil Blaž Stipanič in Blaž je bil uspešen. Zmaji so dosegli svoj 6. zadetek in ponovno vstopili v vodstvo. Pritisk gostov se je nato stopnjeval, saj seveda zmago niso nameravali kar tako prepustiti našim igralcem. A tokrat so bili naši igralci zbrani in novega zadetka niso dopustili. Gostje so pritiskali, naši pa so se uspešno branili in hkrati izvajali nevarne protinapade. In v takšnem tempu se je tekma prevesila v zadnje minute. Tu je bilo nekajkrat še vroče pred našimi vrati, a zares pravih priložnsoti v zadnjih minutah ni bilo in tekma se je končala z zmago Olimpije 6:5.

Na preostalih tekmah je Slavija tesno premagala Maribor s 5:4, Triglav pa je bil v dvojnem programu dvakrat uspešnejši od Crvene Zvezde (3:2 in 5:2). Z današnjo zmago se je Olimpija malce utrdila na 3. mestu prvenstvene lestvice. Sledi krajši počitek, saj bo naslednja tekma na vrsti šele 19. decembra. Takrat pa bo na sporedu ponovitev današnjega dvoboja. Takrat bo tekma na Bledu.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top