skip to Main Content
V zanimivi tekmi so mladinci morali prepustiti zmago gostom

V nedeljo 3. oktobra so na led ponovno stopili naši mladinci. V tekmovanju IHL u-19 so se doma pomerili z ekipo Triglav.

Triglav je v Tivoli prišel po dveh zmagah v prvih dveh krogih, tako da je naše zmaje čakala težka tekma. Ta se je sicer pričela točno tako kot smo si želeli. Z zadetkom naših. Konec 5. minute sta Martin Vahen in Gregor Žeželj plošček hitro spravila v napad do Žige Mehleta. Ta je prodrl po desni strani in iz bližine zanesljivo premagal gostujočega vratarja. Vodstvo 1:0 naših je trajalo vse do konca tretjine. Igra je bila izenačena. Razmerje v strelih je bilo 9:9.

Če se je prvi del pričel tako kot smo si želeli, pa to ni veljalo za 2.del. Tu so bili na začetku učinkoviteljši gostje. Ti so že od začetka tretjine imeli nalet, saj so naši igralci branili igro z igralcem manj (na koncu prve tretjine je bil izkjučen naš igralec). Zadetka sicer nismo prejeli, a ko smo s polno postavo zadrsali v napad, so gostje plošček še enkrat ukradli in v hitrem protinapadu zadeli za 1:1. V drugi tretjini so sicer naši fantje imeli nekaj več strelov na vrata (10:7), a podjetnejši so bili gostje. Tudi zaradi izključitev na naši strani, ki jih je bilo nekaj. Rezultat 1:1 se je obdržal vse do zadnjih sekund. Tu so gostje v naši tretjini dobili sodniški met in nekaj sekund pred koncem 2. tretjine zadeli za svoje vodstvo 2:1.

A tretja tretjina se je ponovno pričela tako kot smo si želeli. So si pa za slab štart v zadnjo tretjino kar malce krivi gostje sami. Ti so namreč zamudili na sodniški žvižg in zadnjo tretjino so pričeli z igralcem manj na ledu. To jih je malce zmedlo in že takoj po dobljenem sodniškem metu, so naši to izkoristili. Tian Hebar in Gregor Žeželj sta podala do Žige Mehleta, ta pa je dosegel svoj drugi zadetek in izid poravnal na 2:2.

Izid je bil izenačen, to pa ni trajalo dolgo. V 51. minut so gostje ponovno zadeli in ponovno prešli v vodstvo. Naši so jih lovili in napadali, a zadetka kar ni bilo. Na koncu so naši dobili še dodatno priložnost. Na strani gostov je prišlo do izključitve. Nekaj časa so naši napadali s 5-na-4, nato pa so iz vrat še potegnili vratarja. A tudi 6-na-4 zadetka ni prinesel in tekma se je končala z zmago gostov 3:2.

Naši mladinci pa s težkimi tekmami še niso končali. Naslednjo nedeljo jih čaka pot na Jesenice.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top