skip to Main Content
V zanimivi tekmi kadeti niso uspeli osvojiti novih točk

Sobota 19. januarja je prinesla nove tekme v državnem prvenstvu kadetov (U-16).

V Tivoli je prispela ekipa Maribor. Na prvenstveni lestvici so se gostje pred tekmo nahajali za našo ekipo (Olimpija 4. mesto 27 točk. Maribor 7. mesto 16 točk). Napoved je torej kazala, da bi morali v tekmi Olimpija veljati vsaj za rahlega favorita. Morebiti je temu res bilo tako, a tekma je pokazala drugačen razplet.

Prve minute so minile v malce raztrgani igri z veliko prekinitvami. Nato je izgledalo, da bo igra počasi stekla in da bodo igralci Olimpije počasi pričeli prevzemati pobudo. Nik Pratneker Hatič je sprožil prvi strel. A prvi so se kmalu zatem veselili gostje. V 4. minuti so krenili v protinapad. Plošček je prišel za vrata od koder so ga napadalci gostov spravili nazaj pred vrata. Sledil je strel in hladen tuš za domače ob vodstvu gostov z 1:0.

A igrale so se šele prve minute in tekma še zdaleč ni bila odločena. Po zadetku so igralci Olimpije nadaljevali svojo igro in nekaj časa je bila pobuda na strani naše ekipe. Videli smo nekaj dobrih strelov, a premalo za izenačenje rezultata. Še najlepšo priložnost smo videli v 14. minuti. Nik Pratneker Hatič je podal do Martina Vahena, ki je bil v izvrstnem položaju za nevaren strel, a žal ploščka ob strelu ni najbolje zadel. Proti koncu tretjine pa je pobuda Olimpije počasi splahnela. Ob izključitvi našega igralca, so celo več strelov na vrata sprožili gostje.

Druga tretjina se je pričela z bistveno bolj živahno igro kot prva. Ekipi sta si kmalu “izmenjali” prve priložnosti, nato pa je prišlo do izključitve na strani gostov. Naši igralci so pritisnili na vrata gostov. Nekaj strelov sta sprožila Nik Pratneker Hatič in Tit Smolnikar, a izid je ostal nespremnjen. Ko pa sta bili ekipi v polni postavi, so v napad ponovno krenili gostje. Na desni strani so naši branilci že skoraj odvzeli plošček gostom, a napadalec gostov je bil dovolj spreten da je plošček obdržal in ga spravil pred naša vrata. Tam sta bila kar dva gostujoča napadalca in en naš branilec. Prvi napadalec do ploščka ni mogel, je pa zato do njega prišel drugi napadalec in s strelom iz bližine so gostje vodili že z 2:0.

A tudi po tem zadetku tekma še ni bila odločena. V drugi polovici druge tretjine smo videli nove lepe priložnosti na strani Olimpije. V 33. minuti je plošček prestregel Nik Pratneker Hatič in krenil v hiter protinapad. V dvoboju z gostujočim vratarjem pa je uspel zadeti le vratnico. Temu prodoru je nato sledilo kratko “obleganje” nasprotnikovih vrat. Nekajkrat je nevarno poizkusil Jan Petelinkar, a vse skupaj novega zadetka ni prineslo. Lepa priložnost pa se je nato v 36. minuti ponudila še Martinu Vahenu, ki je prestregel podajo v obrambni tretjini gostov in se sam znašel pred vratarjem. A tudi tu zadetka ni bilo. Proti koncu tretjine pa so ponovno več napadali gostje, ki so tako igro Olimpije uspešno umirili in uspeli dober izid zadržati do konca druge tretjine.

Zaradi izključenega igralca Olimpije ob koncu druge tretjine so naši igralci tretjo tretjino pričeli z igralcem manj na ledu. To kazen so uspešno vzdržali. Kmalu za tem pa je prišlo še do izključitve na strani gostov in do igre z igralcem več so prišli zmaji. Igralci Olimpije so pritiskali, a vse skupaj je bilo malce prepočasi za kakšno lepo priložnost in nov zadetek. Kazen izključitve je tako minila brez zadetkov. Podobno je bilo nato še nekaj minut kasneje ko so novo prednost z igralcem več odigrali še gostje.

Nato pa je prišla 50. minuta. Igralci Olimpije so kombinirali v napadalni tretjini. Plošček je prišel do Alexa Kepica, ki je sprožil nevaren strel z back-endom. Plošček je zadel vratnico in se je nato odbil za vrata do Taya Petronijeviča Lepše, ki je podal nazaj pred vrata do Martina Vahena. Prvi strel je vratar Martinu še ubranil, odbitka pa ni več mogel in zmaji so znižali rezultat na 2:1. Zmaji so tako dobili zalet in čez dve minuti so si že prislužili novo prednost z igralcem več na ledu, a ta večjih nevarnosti za zadetek ni prinesla, tako da se je igra počasi približevala koncu. Gostje so uspešno zaustavljali vse poizkuse napadov. S prestreženimi podajami so bili občasno tudi zelo nevarni. V enem takšnem napadu, ki je sledil prestreženi podaji so celo zadeli vratnico.

A v zadnjih minutah tekme so pobudo ponovno prevzeli naši igralci.  Sledilo je nekaj lepih priložnosti. Še najlepša se je v 58. minuti ponudila Marku Severju, a gostujoči vratar je strel ubranil. Sledile so napete zadnje minute, ki pa v resnici novih nevarnih strelov niso prinesle in rezultat je ostal nespremenjen. Gostje so se tako lahko veselili zmage z 2:1.

Na preostalih tekmah so Jeseničani kar s 15:0 premagali Triglav, KAC pa je s 4:1 premagal Celje. Zmagovalca teh preostalih tekem tako ostajata na vrhu prvenstvene lestvice. Na tretjem mestu pa se na lestvici še vedno nahajajo Blejčani, ki bodo tudi naslednji nasprotnik naše ekipe. Tekma bo v soboto 26. januarja v Tivoliju.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top