skip to Main Content
V zalogu aktualne EWHL prvakinje niso dovolile presenečenja

Po tekmi državnega prvenstvo so hokejistke HK SŽ Olimpija v razširjeni sestavi ta konec tedna nadaljevale s tekmami v European Women’s Hockey League, v okviru katerega so na domačem ledu gostile aktualne prvakinje KMH Budapet.

Madžarske hokejistke so skozi celotno tekmo upravičile naslov prvakinj iz lanske sezone ter kandidaturo za osvojitev naslova v sezoni 2019/20, saj domačim hokejistkam niso dovolile veliko priložnosti za strel na gol. Na drugi strani sta imeli Katarina Jakovac Senegačnik in Tjaša Povšnar precej dela, saj sta prejeli kar 75 precej natančno odmerjenih strelov nasprotnic, izmed katerih jih je petnajst končalo za njunima hrbtoma.

V taboru Olimpije so po tekmi sklenili, da si igra Zmajčic v drugi tretjini ne zasluži več ponovitve in je najbolje, da utone v pozabo, medtem ko prva in zadnja tretjina predstavljata dobro osnovo, na kateri bi veljalo graditi v prihodnje. Nenazadnje so, po dveh lanskih porazih s 2:24 in 1:16, naša dekleta proti omenjeni ekipi odigrale svojo najboljšo tekmo. Dekletom se v primerjavi z lani pozna boljša fizična pripravljenost, možnosti za napredek pa so seveda še na področju realizacije, kar bo proti omenjeni profesionalni madžarski ekipi težka naloga, nikakor pa misija nemogoče.

 

Zapisal: Rok Srakar

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top