skip to Main Content
V zadnji tekmi tednega dela so mladinci doma premagali Bled

V nedeljo 23. februarja, so naši mladinci odigrali zadnjo tekmo rednega dela. V Tivoli je prispela ekipa z Bleda. Tekma točkovno ni odločala o ničemer, so pa dvoboji te generacije z Blejčani vedno zanimivi, tako da smo ti takšno tekmo obetali tudi tokrat.

V uvodnih minutah so malce bolj pritisnili gostje, a že v tretji minuti so si prislužili prvo izključitev in igra se je uravnotežila. Gostje so se nekaj časa uspešno ubranili. Nato pa je tik prek iztekom kazni prišla na vrsti nova kazen. Za nekaj trenutkov so naši celo zadrsali na ledu z dvema igralcema več. Tu je bilo premalo časa za zadetek. So pa zato naši zadeli v igri 5-na-4. Kombinirala sta Tian Hebar in Tino Burazin, dokler ni plošček prišel na desno stran do Karla Marinkoviča. Karlo je zadrsal proti vratom in z natančnim strelom Olimpijo v 6. minuti povedel v vodstvo 1:0.

Dober začetek naših, a seveda tekma še zdaleč ni bila odločena. Čez nekaj minut so si prvo kazen prislužili še naši igralci. In gostje so potrebovali le 8 sekund igre z igralcem več, da so izid izenačili. Igrala se je 8. minuta. Igra se je po uvodnih zadetkih malce umirila. Ponovno se je razživela po nekaj minutah. Takrat so bili zopet več pri ploščku naši igralci. Nekajkrat je pred gostujočimi vrati nastala nevarna gneča in v eni izmed takšnih situacij so naši ponovno zadeli. Podajalec je bil Žiga Mehle, zadetek pa je dosegel Blaž Stipanič. Igrala se je 12.minuta. Do konca tretjine smo nato videli še nekaj akcij. V zadnjih minutah jih je bilo zaradi naše izključitve nekaj več pred našimi vrati, a novih zadetkov ni bilo in z 2:1 se je prva tretjina tudi končala.

Tudi druga tretjina se je pričela z odprto igro. Tu pa so se malce bolje znašli gostje. V 23. minuti so naši branilci kombinirali, a so naredili napako in so v lastni tretjini prepustili plošček gostom. Gostujoči napadalec je zadrsal sam pred našega vratarja in zadel za izenačenje izida na 2:2. Po izenačujočem zadetku so naši igralci poizkusili nazaj pridobiti pobudo. Nekaj minut so se trudili, nato pa so gostje uprizorili nov protinapad z novim zadetkom. V 27. minuti so tako prvič na tekmi povedli gostje. A to vodstvo na srečo ni dolgo trajalo. Že v 29. minuti so naši zmaji “udarili” nazaj. Do ploščka je v naši tretjini prišel Tian Hebar. Ta je lepo podal v napad, kjer je bil sam Tino Burazin. Tino je zadrsal pred vratarja in zanesljivo zadel. Izid je bil zopet izenačen. Igra se je nato izenačila, po nekaj minutah pa so postopoma pobudo ponovno pričeli prevzemati gostje. A sredi tega prevzema so prišle na vrsto izključitve na strani gostov. V prvi izključitvi naši še niso bili uspešni, pri drugi pa so bili. Blaž Stipanič in Luka Ogrinc sta kombinirala in plošček poslala do Žige Mehleta. Gostje so malce zaspali pri menjavi in Žiga se je uspel sam prebiti do vratarja, kjer je zanesljivo zadel. Olimpija je v 39. minuti prešla v vodstvo 4:3. To je bil nato tudi končni rezultat 2. tretjine.

V zadnji tretjini se je igra pričela izenačeno. A tokrat so na vrsti prišle naše izključitve in gostje so kmalu prevzeli pobudo. Nal Kavčič je moral v naših vratih nekajkrat lepo posredovati, da ni prišlo do novih zadetkov. Igra je minevala hitro. Četudi je bilo večkrat vroče pred našimi vrati, kot pa pred gostujočimi, je časa zmanjkovalo in tehtnica se je vseeno vedno bolj nagibala na našo stran. Čisto na koncu so gostje vzeli še minuto odmora in poizkusili brez vratarjev, a zadetkov ni bilo in tekma se je končala z zmago naših s 4:3.

Na preostalih tekmah so Jeseničani po izvajanju kazenskih strelov premagali Mladost s 5:4, Slavija je bila boljša od Maribora s 13:2, Crvena zvezda pa je premagala Triglav s 6:2. Do konca rednega dela bodo preostala moštva odigrala še nekaj tekem. Točkovno gledano še ni čisto jasno kakšna bo razvrstitev od 6. do 8. mesta. Jasno pa je, da se bodo zmaji v četrtfinalu kot 4. uvrščena ekipa pomerili s5. uvrščeno ekipo Triglav. Prva tekma bo v Tivolijku v nedeljo 1.marca.

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top