skip to Main Content
V Tivoliju se obeta zanimiv februar

V Halo Tivoli se po reprezentančnem premoru vrača Alpska hokejska liga, ki za otvoritveni večer razdrsavanja najboljših šestih ekip prinaša večni derbi. Prvi plošček pade v četrtek ob 19.15.

Zmaji so prvi del končali na prvem mestu in razdrsavanje začenjajo s štirimi točkami prednosti. Reprezentančni premor so – z izjemo Gala Korena, Kristjana Čepona in Mihe Logarja – izkoristili za nekaj počitka, potem pa intenzivne priprave na drugi del sezone. Zadnji konec tedna so na obali opravili tudi regeneracijski trening na morskem zraku.

Photo by: Jurij Kodrun / M24.si

Na druženju z novinarji je trener Gregor Polončič povedal, je prvi del sezone že pozabljen. ”Prvo mesto na lestvici je bonus, a predvsem me veseli, da stvari v vseh delih igrišča funkcionirajo zelo dobro, vemo, kaj in kako želimo igrati v vseh elementih igre. Teh deset tekem, ki nas čakajo, bodo dobrodošle za izboljšave fines v igri. To bodo same močne tekme, kar nam pride zelo prav. In verjamem, da bomo v končnici 100-odstotni.

Povedal je še: “Derbi je sam po sebi specifičen, naboja je veliko, tekma veliko pomeni, ker je to pač derbi. Z nasprotniki se ne ukvarjamo, predvsem se ukvarjamo s sabo. Delamo na lastni psihološki in fizični pripravi, zato lahko pričakujemo zelo močno ‘zeleno mašino‘. Zanima nas samo naša struktura igre. Če pokažemo to, kar smo sposobni, nimam skrbi. Tisti, ki bo dobil več dvobojev, ki bo bolj zbran, v tisto smer bo šel derbi.”

Vse poteka, kot mora

Ekipa zeleno-belih je popolna, nekaj manjših zdravstvenih težav ima še Aljaž Chvatal. Na ledno ploskev se vrača Mark Čepon, po bolezni se vrača tudi kapetan Aleš Mušič, ki bo do derbija pripravljen.

Na novinarsko vprašanje, ali ima kot trener kakšne skrbi, je Polončič odvrnil, da ne. “Nobenih skrbi nimamo, pisarna dela dobro in nam zagotavlja res odlične pogoje. Mislimo lahko samo na hokej, trenerja se potrudiva, da je vse v redu, igralci dajejo maksimum. Vse poteka, kot mora,” je še dodal Polončič.

Photo by: Jurij Kodrun / M24.si

Gal Koren, ki je najboljši strelec moštva v prvem delu sezone se je ekipi pridružil po reprezentančnih tekmah. “V ekipi je super kemija. Borimo se, dobro treniramo, delamo en za drugega. Zasluženo smo končali na prvem mestu, na podlagi tega lahko teh deset tekem čakamo mirni. Zdaj pa se stopnjuje, začne se hokej, za katerega se igra vso sezono in na koncu uživa. Motivacija je iz dneva v dan večja. Derbi je vedno neka posebna tekma, imamo še dva dni, da se pripravimo, da izboljšamo kakšno malenkost. Igrali jo bomo kot vsako tekmo, ki bo le nekaj posebnega,” je svoje misli strnil Gal Koren.

Direktor kluba Tomaž Vnuk je pojasnil, da bo klub imel nekaj logističnih težav zaradi prenove dvorane Tivoli. Do konca drugega dela moštvo zeleno-belih še ostaja v domačem Tivoliju, prav tako na prvih dveh tekmah četrtfinala (ob osvojitvi 1-4 mesta). Sledilo bo gostovanje v Zalogu, a do morebitnega finala AHL oz. državnega prvenstva bo prenova že končana. ”Veselimo se, da bomo en finale zagotovo igrali v prenovljenem Tivoliju,” je povedal direktor kluba Tomaž Vnuk.

Verjamem, da so fantje dobro pripravljeni in vesel sem, da imamo ta derbi ravno na začetku drugega dela, da imamo udarni začetek. V prvem delu sezone smo imeli tudi nekaj smole z urnikom, bilo je veliko prekinitev, ko po en mesec ni bilo tekem v Tivoliju. Samo sedem sobot smo igrali doma, vse ostale tekme pa med tednom. Zdaj pa gledamo naprej, prihajajo res dobre tekme, vrhunski nasprotniki, začetek z derbijem. Februar v Tivoliju bo zagotovo zanimiv,” je še povedal Tomaž Vnuk.

V klubu v duhu prizadevanja za trajnostni razvoj pozivamo obiskovalce k nakupu vstopnic v predprodaji in s tem izkoristijo možnost prevoza z LPP 3 ure pred in po prireditvi. s tem se izognejo tudi gneči pred tekmo, ki bo zaradi prenove pred dvorano še večja kot običajno.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top