skip to Main Content
V Tivoliju se obeta prava hokejska poslastica

Zmaji imajo ta teden hokejsko izredno razgiban. V sredo je v Tivoliju gostovala zadnjeuvrščena ekipa Fassa Falcons, ki so jo gladko ugnali s 7:3. V soboto pa se obeta prava hokejska poslastica, saj pod Rožnik prihaja vodilna ekipa Alpske hokejske lige, moštvo Pustertala.

Z igro nisem najbolj zadovoljen, z rezultatom sem. Proti Pustertalu bomo morali igrati bolje in predvsem hitreje. Nam je pa končno steklo v igri z igralcem več,” je po tekmi s Fasso v sredo zvečer povedal Jure Vnuk. ”Igrali smo rutinirano, saj je bil nasprotnik nekoliko slabši, zato smo dvignili nivo treninga in malo pospešili,” pa dodal še po prespani noči in prvem treningu, ki ga je opravil z ekipo dan po tekmi.

A tekma s Fasso je bila le nekakšna generalka pred velikim derbijem AHL v soboto, ko v Tivoliju gostuje vodilna ekipa HC Pustertal, ki ima v tej sezoni izjemen niz zmag (zabelećili so le dva poraza) in ima pred drugouvrščeno HKSŽ Olimpija kar 15 točk prednosti.

In kakšna pričakovanja ima tabor Olimpije pred tekmo z vodilnim moštvom? ”Pričakujem predvsem dober hokej. Upam pa, da so tudi ljubitelji hokeja pri nas spoznali, da niso le derbiji z Jesenicami atraktivni, ampak so tudi tekme z drugimi ekipami v AHL izjemno zanimive in kakovostne. Zato se nadejamo dobrega obiska in seveda podpore s tribun,” pravi trener Vnuk, ki pravi tudi, da niz zmag Olimpije ni naključje. ”Vsak dan delamo trdo, treniramo in za vsako zmago smo se morali potruditi, tudi s preobrati. Potrudili se bomo tudi v soboto.”

Jure Vnuk sicer dobro pozna italijanski hokej in vidi skrivnost uspeha južnotirolskega moštva v tej sezoni v kombinaciji hitre in dobre drsalne igre z izkušenostjo ekipe. ”Znajo dobro zaključevati akcije, kaznovati vsako napako. So kompletna ekipa s štirimi napadi in dvema dobrima vratarjema, zato lahko držijo dober ritem celo tekmo.”

Enajst zaporednih zmag, ki jih je zabeležila Olimpija, je dobra popotnica pred derbijem. A branilec Aleš Kranjc s svojimi izkušnjami opozarja: ”Dobro je da zmagujemo, a kaj dosti nam to v soboto ne bo pomagalo. Odigrati bomo morali dobro tekmo, dati vse od sebe in zmagati še to tekmo. Vsaka tekma se začne z 0:0 in vsak nasprotnik je drugačen. Včasih ti gre, včasih ne, a na to se ne smeš ozirati, ampak poskusiti odigrati najbolje kot lahko.””Ne bomo si smeli privoščiti napak, ampak igrati konstantno 60 minut.” Bo pa ta tekma zagotovo tudi nekakšen zrelostni izpit ekipe.

Janez Orehek, ki se je na zadnji tekmi proti Fassi zapisal med strelce, je pred velikim derbijem povedal: ”Pustertal je trenutno top ekipa in ta tekma bo za nas zelo pomembna. Dobro se bomo morali pripraviti nanjo. Tekma s Fasso je bila dober trening, odprla se nam je igra z igralcem več, malo smo pridobili na samozavesti. Tudi v napadu smo vsako tekmo bolj uigrani. Želimo pa si, da bi nas prišlo na tribune podpreti čim več obiskovalcev. Obljubljamo, da bomo dali vse od sebe.”

Vabljeni v Halo Tivoli v soboto, 12. januarja, ob 17.30.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top