skip to Main Content
V Tivoliju je padel tudi Rittner Buam

Naši hokejisti so tokrat v dvorani Tivoli prekrižali palice z ekipo Rittner Buam in bili boljši s 3:2.

Foto: Eva Brili Grebenar

V pretekli sezono so se zmaji z Italijani pomerili v zelo napetem četrtfinalu in jih v šestih tekmah premagali štirikrat. Italijani so še enkrat pokazali, da so neugoden nasprotnik.

V prvi tretjini smo spremljali dokaj izenačeno tekmo, ki ni prinesla zadetkov. Po 40 minutah so se zeleno-beli zaostajali z 2:0, po tem ko so dva zadetka prejeli v drugi tretjini. v zadnji tretjini pa so fantje na ledu pokazali povsem drug obraz in kar trikrat zatresli mrežo za novo zmago.

Ne gostje ne mi nismo želeli tvegati, vsi vemo, da je bila tekma dveh izenačenih ekip. Nasprotnik si je pridobil prednost, a zadnjo tretjino smo stopili na plin, tudi sreča se je malo obrnila v našo korist in čestitke fantom. Pokazali smo karakter ekipe in se borili,” je tekmo povzel Gregor Polončič.

Strelec odločilnega gola za Anže Ropret pa je po tekmi povedal: “Tako oni kot mi smo začeli precej previdno, po zaostanku dveh golov nam ni preostalo drugega kot napad. Pokazali smo naš karakter. Nekaj časa smo potrebovali, da smo dali prvi gol, a mislim, da se nam je zdaj odprlo. Premagali smo dve zelo dobri ekipi in pokazali, kako znamo igrati.

Nova tekma Alpske hokejske lige čaka zmaje že v soboto, 28. septembra, ob 17.30. V Tivoliju gostuje ekipa Val Gardene.

 

Zapisala: P.P.

 

Fotografie s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top