skip to Main Content
V tekmi vodnilnih ekip v kategoriji dečkov, so bili uspešnejši Kranjčani

V nedeljo 8. januarja je v Kranju potekala nova tekma državnega prvenstva v kategoriji u-15. To je bila tekma ekip, ki se nahajata v zgornjem delu prvenstvene lestvice, tako da smo gledali nekakšen derbi prvenstvenega kroga. Res pa je, da imajo Kranjčani v letošnji sezoni širšo in fizično močnejšo ekipo od naše, tako da smo lahko pričakovali težko tekmo. In točno takšna je tudi bila.

V prvi tretjini so imeli pobudo domači igralci. Več so bili pri strelu in oni so bili tisti, ki so napadali. Naši mladi zmaji pa so bolj stavili na dobro obrambo in občasne protinapade. Vseeno so bili v tej igri malce bolj uspešni domači. Izkoristili so napako naših napadalcev v obrambi in v 18.minuti so s strelom z modre črte uspeli presenetiti našega vratarja. 1:0 za domače je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

V drugi tretjini se je nadaljevala podobna igra. Videli smo sicer nekaj več priložnosti tudi pri  z naše strani. A rezultatsko se je igra vseeno dodatno prevesila v prid domačinov. Kar nekajkrat so uspeli na led postaviti svojo močnejšo peterko proti naši mlajši peterki in to se jim je obrestovalo. Videli smo še 2 nova zadetka in domači so pred zadnjo tretjino vodili že s 3:0.

A naši se tu še niso predali. Borili so se še naprej in v začetku zadnje tretjine so zmaji uspeli izkoristiti igro z igralcem več za znižanje rezultata. Plošček je na poti k vratom preusmeril Žiga Kuhar in izid je bil zmanjšan na 3:1. Vendar pa je bilo to tudi vse, kar se je rezultatsko dogajalo do konca tekme. Naši so se še naprej borili. Videli smo nekaj lepih priložnosti s katerimi bi lahko postal rezultat in končnica tekme še bolj zanimiva. A domači so vseeno dobro kontrolirali potek tekme in na koncu zasluženo zmagali s 3:1.

Zadetek naših za znižanje na 3:1 si lahko ogledate na spodnjem posnetku

Triglav tako ostaja na vrhu prvenstvene lestvice. Naši pa ostajajo v igri vsaj za drugo mesto po rednem delu. Do konca rednega dela prvenstva jih čaka še nekaj tekem in z dobrimi igrami to lahko dosežejo. Prvi takšen preizkus jih čaka že naslednjo nedeljo, ko se odpravljajo na gostovanje k nepredvidljivi ekipi EC KAC.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko lestvico v kategoriji u-15 spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top