skip to Main Content
V tekmi ekip “Zeleni” in “Beli” zmagala Olimpija

Sobota 2.12 je prinesla nove tekme v Državnem prvenstvu selekcij U-12.

Olimpija v letošnji sezoni tekmuje z dvema ekipama in ponavadi smo novico o tekmah delili na informacije s tekme “Zelenih” ter s tekme “Belih”, tokrat pa to ni potrebno. Na vrsti je bil namreč medsebojni obračun med tema dvema ekipama. “Zeleni” so prišli v “goste” “Belim”.

Avtor: Dolžan Lado

Čeprav so bili uradno domačini ekipa “Belih” sta se ekipi pravilno dogovorili, da bodo “Zeleni” pač odigrali tekmo v zelenih dresih, “Beli” pa v belih, kar je že takoj pokazalo, da je zmagovalec današnje tekme že znan – in to je klub Olimpija.

Avtor: Dolžan Lado

Tekma je seveda minila v tekmovalnem smislu in igralci obeh ekip so se trudili, da pokažejo svoj maksimum. Nenazadnje je pozitivno rivalstvo v garderobi vedno prisotno. Tekmovalno so bili na koncu vseeno pričakovano bolj uspešni “Zeleni”, ki se v letošnji sezoni potegujejo za vrh prvenstvene lestvice. “Beli” so morali priznati premoč “gostom”.

Avtor: Žiga Lesar

Na preostalih tekmah dneva je Triglav s 5:3 premagal ekipo HKMK Bled B, ekipa HKMK Bled A je bila s 6:3 boljša od Maribora, Jesenice so s 5:1 premagale Celje, Mladost pa je že v četrtek z 10:1 premagala Medveščak.

Avtor: Mojca Šebenik

Na prvenstveni lestvici ima tako Mladost še vedno prednost pred ekipo Olmpija Zeleni (a imajo Zagrebčani odigrano tekmo več), sledita pa ekipi Slavije ter Jesenic. Med prvo šesterico (ki vodi neposredno v četrtfinale zaključnih bojev) pa najdemo še ekipi HKMK Bled A in Triglav.

Prvenstvo se nadaljuje naslednjo soboto 9.12. Ekipa “Zeleni” v Tivoliju gosti Medveščak, ekipa “Beli” pa se odpravlja v Zalog k Slaviji.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Seznam nastopajočih igralcev si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu U-12 lahko spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top