skip to Main Content
V sredo začetek četrtfinala lige ICE

Naši hokejisti v sredo, 9. marca, začenjajo s četrtfinalnimi boji v ligi ICEHL, kjer bo tekmec beljaški VSV. Prva tekma bo v Beljaku, prva domača tekma pa v petek ob 19.45 v Hali Tivoli.

Vse skupaj se je začelo pred dobrim letom, ko smo iz lige ICE prejeli zeleno luč za vključitev to najvije regionalno tekmovanje v regiji, kjer smo s tekmovanjem smo pričeli v sezoni 2021/22, z borbenostjo in srčnostjo pa presenetili vse. Kar 56 dni so bili zmaji na vrhu lestvice v jesenskem delu tekmovanja, konec februarja pa so se neposredno uvrstili v končnico.

»Pred petimi leti, ko smo začeli to zgodbo ljubljanskega hokeja, si nismo mislili, da nam bo vse skupaj tako uspevalo. Pred letošnjo sezono smo imeli cilj, da smo resen tekmec. Dokazali smo, da smo lahko konkurenčni vsaki ekipi. Zelo sem zadovoljen z dosedanjim delom sezone. Prepričan sem pa tudi, da fantje niso še rekli zadnje. Meje so v naših glavah, če bomo meje premaknili, lahko dosežemo še marsikaj,” je na druženju z mediji pred začetkom četrtfinalne serije povedal predsednik HK SŽ Olimpija Miha Butara.

Trener Mitja Šivic je že pred sezono povedal, da verjame v te fante in to ekipo, verjel je tudi, da jim lahko uspe priti v končnico. »Verjel sem v fante. Večinoma so bili ti fantje zaradi turbulence slovenskega hokeja pred sezono izvzeti iz igranja na tej ravni, tako da so si zaslužili priložnost. Verjel sem, da lahko uspešno nastopajo v tej ligi. Kako uspešno, pa je bila uganka za vse, tudi zame. Vedeli smo, da bodo vzponi in padci in so tudi bili. A če pogledamo skozi celotno sezono, smo lahko s temi nepopolnimi 52 krogi zelo, zelo zadovoljni. Čestitke fantom za vso opravljeno delo, res trdo so delali in bili za zdaj lepo nagrajeni,« je povedal Mitja Šivic in dodal, da v tej ligi lahko vsak vsakogar premaga.

Ker nas je izbral Beljak, so favoriti zagotovo oni in naj kar bodo. »Naša naloga je, da pokažemo, da favoriti ne zmagujejo vedno. Lahko imajo sredstva, mi pa veliko srce in ‘jajca’. Izbrali so nas z razlogom, ker so mislili, da bo proti nam lažje. To pa je samo plus za nas, da dokažemo, kako hudičevo se motijo,” dodaja Mitja Šivic, ki ne bo mogel računati na Kristjana Čepona in Tineta Klofutarja, ki sta že končala sezono.

Zato pa bo lahko računal na veterana Aleša Mušiča, ki je z ljubljanskim moštvom zadnjič igral končnico pred desetimi leti, verjame, da ekipi lahko uspe. »Verjamem, da še nismo rekli zadnje. Imamo lepo priložnost, da se uvrstimo naprej. Vse bomo naredili za to, da pokažemo, česa smo sposobni,« je dejal izkušeni Mušič. »Zelo pomembna bo obramba, ker v končnici obramba zmaguje. Moramo narediti čim manj napak, ker vemo, da imajo odlične igralce, ki znajo izkoristiti vsako. Treba se bo pač boriti maksimalno.«

V zeleno-belem dresu se dobro znajde tudi izkušeni kanadski branilec Sebastien Piche, ki bo že šestič igral v končnici lige ICE, pred tem je bil v končnici v dresu Bolzana in Linza. Leta 2014 se je v dresu Bolzana s kapetanom zmajev Žigo Pancetom veselil naslova prvaka. Kanadski branilec vlogo favorita prepušča Beljačanom, za katere pravi, da imajo zelo dobro ekipo, ki igra agresiven in strukturiran hokej. »Redkokdo je mislil, da bomo tu, pa smo. Verjamemo, da lahko zmagamo. Menim, da je ves pritisk na Beljaku, ne na nas. Igrati moramo le našo igro, pripravljeni smo,« je povedal Kanadčan.

Zmaje je januarja okrepil Rok Kapel, ki je prišel iz Celovca in se hitro vživel v ekipo. »Vzdušje v garderobi je odlično, res se dobro razumemo in dihamo skupaj. Verjeli smo v preboj v končnico. Vesel sem, da sem lahko pomagal po svojih najboljših močeh,« je povedal Rok.

V sredo, 9. marca, zmaji gostujejo v Beljaku. V petek, 11. marca, ob 19.45 pa vsi v Tivoli in na prvo domačo četrtfinalno tekmo.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top