skip to Main Content
V soboto nova tekma finala DP

Ni še konec! Zmaji so z zmago v gosteh pri večnih tekmecih znižali izid v zmagah na 2:1, zato se v soboto vidimo v Tivoliju.

»Prvi dve tekmi smo igrali zelo lep in dober hokej, imeli smo veliko priložnosti, a žal ni šlo v gol. Tokrat se nam je odprlo, dosegli smo zadetke, ki smo jih potrebovali. Dobili smo to, po kar smo prišli,” je po srečanju dejal strelec treh golov Gal Koren, ki je navdušil s hat trickom. “Vsekakor mi to veliko pomeni, a za te tri zadetke je zaslužna vsa ekipa, prigarali smo jih. Danes se je odprlo meni. Dobili smo to, po kar smo prišli. Zmaga nam pomeni veliko, z njo smo dobili zagon in motivacijo. V soboto se bomo raztrgali,« je po tekmi povedal Koren.

HK SŽ Olimpija se je z zmago v dvorani Podmežakla vrnila v igro a naslov prvaka in skupni izid v finalnem nizu znižala na 2:1. Čeprav je tehtnica v zmagah v tej sezoni krepko na strani Jesenic, so zmaji z odlično igro spremenili načrte gostiteljev.

Jure Vnuk, trener HK SŽ Olimpije, je po tekmi povedal: “Jesenice so malo padle, mi pa smo naredili korak naprej. Razlika ni tako velika, kot se je zdelo prej. Pred tekmo smo ohranili mirno glavo, da se zavedamo, kaj je treba delati na ledu. Ko so izenačili, me je oblil hladen pot. Ta scenarij smo že videli, ponavadi smo mi potegnili kratko, danes smo bili dovolj zbrani za zmago.

Strelci: 1:0 Tavželj (Glavič, Magovac, 14.), 1:1 Koren (Čepon, Rajsar, 25., 1:2 Koren (Snoj, Čepon, 26.), 1:3 Zorko (Hebar, Sever, 32.), 2:3 Logar (Tomaževič, 33.), 3:3 J. Sodja (Pem, 51.), 3:4 Koren (Hebar, 52.).

Kazenske minute: Sij Acroni Jesenice 4, SŽ Olimpija 6

Naslednja tekma finala državnega prvenstva bo v soboto, 14. aprila, ob 18.30 v Hali Tivoli.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top