skip to Main Content
V obračunu s Cortino boljši zmaji

Hokejisti Slovenskih železnic Olimpija so tokrat gostili ekipo iz Cortine in bili uspešnejši. V domačem Tivoliju so slavili s 4:1.

Foto: Eva Brili Grebenar

Ljubljančani so v tekmo vstopili zadržano in hitro prejeli zadetek ter lovili vodstvo gostov. Že v prvi tretjini sta najprej za izenačenje in potem še za vodstvo poskrbela Miha Zajc, ko je imela Olimpija na ledu igralca več, in Aleš Mušič. V nadaljevanju so se zmaji zbrali in Gal Koren je zadel je v drugi tretjini in minuto pred koncem tekme.

»Začeli smo v krču, ne najdem pravega razloga zakaj. Želeli smo napasti od prve minute, a tudi nasprotniki pridejo igrati in imajo željo po zmagi. Cortina je bila dober nasprotnik, tudi z vodilnim Pustertalom so izgubili šele po kazenskih strelih. Mogoče bomo morali pred naslednjimi tekmami preskusiti skupinsko ogrevanje in ne individualnega,« je po tekmi povedal Jure Vnuk.

Pri zmajih je prvič zaigral tudi branilec Luka Vidmar »Mislim, da se je odlično vklopil v naš sistem. Brez dvoma je zelo izkušen igralec in tudi zelo dobro fizično pripravljen. Zelo sem zadovoljen. Kakšne vrzeli v ekipi pa bomo še morali izpolniti,« je še dodal Jure Vnuk.

Luka Vidmar pa je dodal: »Že kar nekaj časa nisem bil v tekmovalnem ritmu in lepo je biti nazaj s fani. Trening je trening, tekma pa je tekma. Težko je simulirati določene situacije na treningih, ki se sicer lahko zgodijo na tekmi. Mogoče sem na začetku čutil malo zarjavelosti, a iz menjave v menjavo je bilo bolje. Pričakujem pa, da se bo nivo igre stopnjeval iz tekme v tekmo. Odločil sem se, da ostanem doma in pomagam ekipi  do zastavljenih ciljev, saj bodo v nadaljevanju lige odločale malenkosti. Ekipa je super in prepričan sem, da ima velik potencial.«

Prvi zadetek na tekmi smo posvetili spominu na legendarni glas Tivolija – Jocu, ki nas je nepričakovano zapustil pred enim letom.

Naslednja tekma čaka zmaje v soboto, 2. februarja, ob 17.30, ko bodo v Tivoliju gostili Val Gardeno. Sledi reprezentančni premor.

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetek s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top