skip to Main Content
V novem mestnem derbiju mladincev so odločili šele kazenski streli

V prvem krogu državnega prvenstva mladincev v novem koledarske letu so se v Zalogu pomerili ekipi Slavije in Olimpije.

Foto: FB profil HK Slavija Junior

To je bilo letos že četrto srečanje med tema dvema nasprotnikoma. Prva tri srečanja so bila dokaj izenačena, a vsa tri so na koncu dobili igralci ekipe Slavije. Tudi sicer v letošnjem dokaj izenačenem prvenstvu ekipa Slavije kotira na prvenstveni lestvici malce višje. Pred tekmo so s 30 točkami zasedali 2. mesto, medtem, ko je imela ekipa Olimpije 21 točk na 5. mestu (res pa je, da ima ekipa Olimpija 4 manj odigrane tekme).

Kakorkoli že, pričakovali smo lahko nov izenačen mestni derbi. Mogoče je domača ekipa veljala za rahlega favorita v tekmi, a to se v začetku tekme ni poznalo. Prvo kazen domačih (prislužili so si jo zaradi napačne menjave) igralci Olimpije sicer niso izkoristili. So pa v izenačeni igri zadeli naši zmaji zadeli nekaj minut kasneje. Zadel je Miha Žitko in ekipa Olimpije je v 15. minuti igre povedla z 1:0. To je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

Tudi v drugi tretjini smo videli podobno igro. Izenačeno in borbeno. In na koncu malce bolj uspešno za ekipo Olimpije. Videli smo tudi nekaj več izključitev. Najprej so si igralci Olimpije prislužili kazen zaradi napačne menjave. To kazen so naši zmaji “preživeli”, nato pa je sledila še ena kazen. Prednost igralca več na ledu za domačo ekipo je seveda pomenilo, da so v tem deli oni bili tisti, ki so več napadali. A naši zmaji so vseeno izkoristili svojo priložnost in v 35. minuti je Blaž Stipanič v igri z igralem manj na ledu zadel za 2:0. To je bil nato tudi končni rezultat druge tretjine.

Čeprav je bilo vodstvo zmajev dokaj veliko, pa tekma še nikakor ni bila odločena. Igre je bila zelo izenačena. V hokeju se je že izkazalo, da je vhod v zadnjo tretjino z minimalnim vodstvom lahko zelo varljiv in tudi tokrat je bilo tako. Domači so pritisnili na vrata Ljubljančanov. Rezultat je bila izključitev na strani Olimpije. V igri 5-na-4 so se sicer zmaji nekaj časa dobro branili, a na koncu kazni, ob izteku 45. minuti so domači le zadeli in rezultat je bil znižan na 2:1. Domači so začutili svojo priložnost in nadaljevali z napadi. To se jim je obrestovalo in v začetku 51. minute je bil rezultat že izenačen na 2:2.

Foto: FB profil HK Slavija Junior

Skozi celotno tekmo sta bili ekipi dokaj izenačeni, kar se je na koncu pokazalo tudi na rezultatu, saj je rezultat 2:2 obveljal tudi na koncu tretje tretjine. Sledili so podaljški. V podaljšku je nato prišlo do napake na strani Olimpije in sledila je nova izključitev. Izključitev v igri 3-na-3 je lahko zelo nevarna in v podaljšku so zmaji tako predvsem “garali” da obdržijo izenačen rezultat. To jim je tudi uspelo in sledilo je izvajanje kazenskih strelov. Pri tem pa so bili na koncu uspešnejši domači igralci in oni so bili tisti, ki so se na koncu veselili zmage.

Po tekmi je bil z mešanimi občutki z izidom delno zadovoljen tudi trener zmajev Ildar Rahmatullin: “Danes smo videli borbeno in izenačeno tekmo. Za zmago bi danes potrebovali še nekaj sreče, ki pa jo na koncu nismo imeli. Ekipa Slavije je v četrtem obračunu še četrtič slavila, a prvenstvo je dokaj izenačeno in gremo naprej k novim tekmam.

V tekočem krogu je bila odigrana tudi tekma v Kranju, kjer so Jeseničani z 10:0 premagali Triglav in se tako zavihteli na vrh prvenstvene lestvice. Ravno Jeseničani pa so naslednji nasprotnik naših igralcev. Tekma bo na sporedu v nedeljo 20. januarja.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top