skip to Main Content
V nadaljevanju drugega dela EBYSL tekmovanja za ekipo Slavije zopet uspešno nastopa nekaj Zmajev

Poročali smo že, da se je pred dnevi končal prve del rednega dela v tekmovanju EBYSL. Prav tako pa smo že večkrat tekom sezone poročali o tem, da v letošnji sezoni v tekmovanju EBYSL ekipa Olimpije svojega predstavnika nima, je pa zato s posameznimi igralci občasno udeležena v ekipi Slavije.

V drugem delu prvenstva, so se Zmaji ponovno bolj intenzivno vključili v ekipo Slavije in to zelo uspešno.

Posebej sta bila aktivna naša Zmaja Patrik Tišlar in Luka Ulamec, ki sta nastopila na 4 (izmed 6) zadnjih tekmah.

Ekipe so v drugem delu tekmovanja razdeljene v dve kvalifikacijski skupini (razen prvih 6 ekip iz prvega dela, ki so že neposredno uvrščene v končnico). V teh predtekmovalnih skupinah za napredovanje v končnico šteje le prvo mesto. Žal so Založani uvrščeni v skupino, kjer je razplet iz prvega dela (ekipe so namreč iz prvega dela prinesle osvojene točke, ki se jim štejejo polovično) nakazal, da je v tem drugem delu bprba za prvo mesto v skupini bržkone formalnost. Ekipa Slavije je bila namreč uvrščeno v skupino z ekipo Vasas CB, ki se je že po nekaj krogih, s prednostjo točk iz prvega dela, zagotovila prvo mesto v skupini.

Vseeno pa so tekme dobre in zanimive. Ekipa Slavije je do sedaj v predtekmovalni skupini odigrala 6 tekem (čakajo jih še 4). Na teh tekmah so kar 5 zmagali (enkrat od tega po podaljšku), tako da se trenutno nahajajo na 2.mestu svoje kvalifikacijske skupine.

Tekme v drugem delu so si sledile takole:

  • najprej poraz na gostovanju proti ekipi Vasas CB s 5:0 (Patrik Tišlar in Luka Ulamec nista nastopila)
  • sledila je domača zmaga proti ekipi Vienna Capitals z 2:1 (Patrik Tišlar je bil strelec zmagovitega zadetka v 59.minuti, Luka Ulamec pa podajalec – gol je bil dosežen v igri z igralcem manj!)
  • sledila je nova domača zmaga proti ekipi Linz s 6:3 (Patrik Tišlar se ni vpisal med strelce, Luka Ulamec pa je bil podajalec pri prvem in pri zadnjem zadetku)
  • sledilo je gostovanje pri ekipi Linz, kjer so Založani prav tako zmagali s 6:3 (Patrika Tišlarja in Luke Ulamca takrat ni bilo v ekipi)
  • sledila je domača tekma proti ekipi Graz, ki so jo po podaljških s 4:3 dobili Založani (na tekmi so gostje kar trikrat povedli, a so jih domači igralci vselej ujeli – prvič je po podaji Luke Ulamca izenačil Patrik Tišlar, drugič je po podaji Patrika Tišlarja izenačil Luka Ulamec, pri tretjem vodstvu pa je izenačil ponovno Patrik Tišlar)
  • danes v nedeljo 4.2 pa je bila odigrana še domača tekma z ekipo Innsbruck, ki so jo prav tako dobili Založani s 6:3 (gostje so prvi povedli, a je Luka Ulamec kmalu izid izenačil, hkrati je Luka Ulamec podal tudi pri drugem zadetku Slavije. V drugi tretjini pa je Luka Ulamec po podaji Patrika Tišlarja povišal vodstvo Založanov na 3:1)

Skupaj sta tako Luka Ulamec in Patrik Tišlar na zadnjih 4 tekmah EBYSL tekmovanja dosegla kar 6 zadetkov in 6 podaj.

Čestitke našima Zmajema in seveda celotni ekipi Slavije za odlične igre, ki jih v zadnjem času kažejo v EBYSL tekmovanju.

Tekmovanje se z nezmanjšanim tempom nadaljuje tudi v naslednjih tednih.

 

Stanje na lestvici in dogajanje v EBYSL tekmovanju lahko spremljate na tej povezavi.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top