skip to Main Content
V Ljubljano prihaja Turku

Danes bo v Hali Tivoli prva zgodovinska tekma Champions Hockey League v Sloveniji! Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima, Petrola, na blagajni pred Halo Tivoli in https://bit.ly/3QkNXe4

Na Finskem smo odigrali zelo zrelo, ko smo praktično prebijali led v ligi prvakov. Držali smo se svoje igre, zato tudi uspešen rezultat. V četrtek lahko spet pričakujemo hitro ekipo iz Finske, pa še bolj odgovorno našo igro, tako da res lahko pričakujemo pravi hokejski spektakel,” je pred tekmo povedal Miha Beričič.

Pridite pravočasno – pred začetkom tekme je najprej protokol CHL, začetni met pa bo izvedel Tomaž Vnuk.

 

Kdo so naši nasprotniki v CHL? TPS Turku

Finski TPS Turku ali samo TPS je klub z dolgo tradicijo, deluje že od 1922. Od ustanovitve SM-Liiga 1975 so kar 11-krat dvignili finsko lovoriko in so najtrofejneši finski klub. Znani so tudi po tem, da odlično delajo z mladimi in iz njihovega bazena prihajajo številni finski NHL igralci (npr. Kaapo Kakko). V CHL so doslej nastopili že šestkrat, v sezoni 2015/16 so se uvrstili v četrtfinale.

Največji zvezdniki: Arttu Ilomäki, Lassi Lehtinen, Pavol Skalicky

Domača arena: Gatorade Center (11,820 gledalcev)

Klubski barvi: črna in bela

Turku: 195.000 prebivalcev

Turku je med najstarejšimi mesti na Finskem in nekdanje glavno in najpomembnejše mesto države. Je živahno obmorsko mesto, leži na JZ Finske ob Baltskem morju, in ima številčno študentsko populacijo.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top