skip to Main Content
V Ljubljani pravi hokejski derbi

Ljubljana, 25.10.1017 – Prvič v tej sezoni se je večni hokejski derbi odvil na tivolskem ledu. V napeti tekmi, polni obratov, boja in živcev, so se treh točk veselili Jeseničani. Končni rezultat je bil 2:3.

Tivolski derbi je bil vseskozi napet in gledalci so imeli kaj videti – kar 2400 se jih se zbralo na tribunah pod Rožnikom in vzdušje v dvorani je bilo odlično. Medtem ko so bile hokejske predstave takšne, kot jih od pravega derbija lahko pričakujemo, sodniške odločitve niso navdušile nikogar. Tekmo so zaznamovale tudi izključitve, Ljubljančani so imeli vsega skupaj kar 70 kazenskih minut.

V prvi tretjini so z dvema igralcem več na ledu povedli Jeseničani. Rezultat se je spremenil šele v drugi tretjini, ko so – ponovno z igralcem več – ponovno zadeli gostje in le 15 sekund kasneje še enkrat za vodstvo 0:3. V zadnji tretjini sta Matic Kralj in Črt Snoj znižala razliko. Ljubljančani so na koncu tekme z menjavo vratarja poskusili izenačiti z igralcem več, a končni rezultat je ostal 2:3.

Začeli smo dobro, a kasneje naredili preveč prekrškov, kar so tekmeci izkoristili in povedli. Bili smo preveč nervozni, izgubili smo ploščke v srednji tretjini. V zadnjih 20 minutah smo imeli zelo kratko klop, a to se ni poznalo, na koncu nam je zmanjkalo malo sreče. Večino tekme smo bili v zaostanku, premalo časa smo igrali pet na pet, kar nam pač ne ustreza,” je po tekmi povedal strelec prvega gola za HK SŽ Olimpijo Matic Kralj.

Trener Andrej Brodnik pa je po tekmi povedal, da so njegovi varovanci »pokazali, da so sposobni igrati tri tretjine hokeja. Kljub vsem dogajanju na ledu še vedno verjamemo v uspeh in gremo po naši začrtani poti. Tak naboj, kot je bil na današnji tekmi, smo pogrešali že nekaj časa. Če pogledamo malce nazaj, se bomo spomnili, kakšna je zgodovina teh derbijev. Veseli nas, da nas je prišlo podpreti toliko ljubiteljev ljubljanskega hokeja.« Andrej Brodnik je še povedal, da bosta klub in ekipa nadaljevala z dobrim delom, čeprav se vsi učimo na napakah s pozitivno zre v nadaljevanje sezone.

Naslednjo domačo tekmo igrajo hokejisti HK SŽ Olimpija v soboto, 28. oktobra, ob 17.30 proti ekipi Neumarkt Riwega.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top