skip to Main Content
V dvojnem programu so bili čez vikend mlajši dečki polovično uspešno

Sedaj, ko se približuje konec rednega dela državnega prvenstva, morajo ekipe “po hitrem postopku” odigrati od prej zamujene tekme. Tako je naše najmlajše tekmovalne zmaje ta vikend čakal dvojni program

V soboto so se odpravili na Bled k ekipi HKMK Bled. Blejčani so v letošnji sezoni za odtenek boljši v točkovnem izkupičku in pričakovali smo lahko težko tekmo za naše mlade zmaje. Točno tako je tudi bilo.  Prvi so v vodstvo prišli domačini. A naši zmaji so domače še v isti tretjini ujeli in z izidom 1:1 sta ekipi odšli na prvi odmor. Tudi v drugi tretjini je prvi na začetku zadel Bled. Tu pa naši niso uspeli doseči novega zadetka za izenačenje, ampak so domači še v isti tretjini povišali na 3:1.  Ko so nato v začetku zadnje tretjine domači še enkrat zadeli, je izgledalo, da je tekma dokončno izgubljena. A ni še bilo čisto tako. Vodstvo domačih 4:1 naših ni dotolklo in borba na ledu se je nadaljevala. Naši so najprej uspeli izid znižati na 4:2, nekaj minut pred koncem pa so zadeli še enkrat in vodstvo domačih je znašalo le še 4:3. A tu je našim zmanjkalo moči in to je bil tudi končni rezultat tekme.

Čez dva dni, v ponedeljek pa je sledila nova tekma. Tokrat so v Tivoli prišli igralci z Jesenic. Seveda bi lahko rekli, da je bil na sporedu nov večni derbi, a roko na srce, Jeseničani v letošnji sezoni ne blestijo najbolj in po pričakovanju je bila tekma za naše bistveno lažja, kot pred dnevi na Bledu. Že v prvi tretjini so naši praktično odločili tekmo, ko so povedli kar s 4:0. V začetku druge tretjine, so se sicer malce razigrali tudi gostujoči strelci. Ko so padali naši zadetki, so na drugi strani zadeli tudi gostje. Tako je razlika 4 zadetkov ostajala nespremenjena vse do rezultata 7:3. Tu pa so gostom dokončno pošle moči. Do konca druge tretjine so naši povišali vodstvo na 9:3, rezultat pa se je na koncu tekme ustavil na visokih 12:4.

S tem polovičnim izkupičkom naši fantje ostajajo na sredini prvenstvene lestvice. Trenutno se nahajajo na 6. mestu. Do konca rednega dela imajo na sporedu še dve tekmi, ki bosta obe na sporedu v prihjajočem vikendu. Ekipe, ki sledijo naši Olimpiji, naših več ne morejo dohiteti. Lahko pa se naši povzpnejo še kakšno mesto višje. Z dobrimi igrami na preostalih dveh tekmah, se lahko prebijo tudi na 5. mesto, kar v prihajajoči končnici prinaša malce lažjega nasprotnika za preboj v željeni polfinale.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme z Jesenicami si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mlajših dečkov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top