skip to Main Content
V dvoboju prestolnic boljši Dunaj

Naši fantje so v ligi ICE tokrat gostili ekipo Vienna Capitals, ki so jo na prvem obračunu v tej sezoni na Dunaju premagali, tokrat pa je bil rezultat ugodnejši za goste.

Zmaji so igrali dobro, narekovali tempo in imeli terensko premoč. A bili so tudi precej neučinkoviti, veliko streljali, zapravili veliko priložnosti in naredili kar nekaj napak v obrambi, kar so izkušeni Dunajčani spretno izkoristili.

Zmaji so povedli v  11. minuti, ko je svoj prvi zadetek v ligi ICE dosegel Žiga Mehle, a so gostje že minuto kasneje izenačili. V drugi tretjini je bila Olimpija nevarnejša kot v prvi, a spet po napak ostala v zaostanku. Povedli so najprej gostej, izenačil Rok Kapel in potem so spet povedli gostje. Zmaji so lovili zadetek za izenačenje do 59. minute, ko je bil uspešen Miha Zajc, a so izkoristili nezbranost in zadeli minuto pred koncem tekme. Zmaji so potem poskusili še z igro brez vratarja, a časa za izenačenje je bilo premalo.

»Zelo grenak priokus. Fantom nimam veliko za zameriti, razen koncentracijo v določenih trenutkih. Zaslužili smo si več, kot smo dobili iz te tekme. Bili smo veliko boljši nasprotnik, sploh v drugi in tretji tretjini. Imeli smo veliko priložnosti, ki jih nismo izkoristili. Dunaj pa je iz petih pravih priložnosti dosegel štiri gole. A včasih gre hokej v to smer, hitro moramo dvigniti glave. Pristop je bil zelo dober od prve do zadnje minute. Prikradla se je kakšna minimalna napaka, za kar smo plačali visoko ceno,« je po tekmi povedal trener Mitja Šivic.

Svoj prvi zadetek v ligi ICE je dosegel Žiga Mehle. »Občutki so fantastični, malce slabši zaradi poraza, ko se tekma ni odvila po naših željah. Bili smo boljši v vseh elementih igre, a tak je šport. Ni vedno vse, kot si želimo. Gremo naprej, treba je še naprej delati trdo,« je povedal Žiga.

Naslednja tekma čaka zmaje v nedeljo, 30. oktobra, ko gostujejo v Pustertalu.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top