skip to Main Content
V Derbiju prvenstva Kadetov vseeno na koncu boljši Ljubljančani

Sobota 23.12 je prinesla pomembno tekmo v Državnem prvenstvu za selekcijo Kadetov (U-16).

Zmaji so se odpravili na Bled k ekipi, ki si z Ljubljančani deli vrh prvenstvene lestvice. Zmaji so sicer na prvenstveni lestvici prvi s 6 točkami naskoka pred Blejčani, a ti imajo kar 3 manj odigrane tekme. Pred meseci sta se ekipi enkrat že srečali in takrat so bili Ljubljančani v Tivoliju boljši s 3:0. Ekipo Ildarja Rahmatullina je torej čakala težka in pomembna tekma.

Avtor: Dejan Kavčič

Gostje iz Ljubljane so tekmo pričeli odlično. Prvi zadetek je padel že v 9.minuti. Zadel je Gregor Žeželj, podal pa Miha Žitko. Sledile so minute, kjer ekipe nikakor niso mogle zaigrati v polnih postavah. Najprej so imeli igralca več na ledu Zmaji, nato pa kar dvakrat zapored domači igralci. A nič od tega novih zadetkov ni prineslo. Bolj pa se je bližal konec prve tretjine, bolj so Zmaji postajali nevarnejši in spremembo rezultata smo tako dočakali še pred koncem prve tretjine. Najprej je v 19.minuti na 2:0 povišal Tom Sojer (podajalec Blaž Stipanič), nato pa je v zadnji minuti končni rezultat (3:0) prve tretjine določil še Žiga Mehle (podajalca Mark Sojer in Blaž Stipanič).

Tudi druga tretjine se je pričela po željah Zmajev. Sicer je bil v začetku tretjine izključen Gregor Žeželj, a gostje so to kazen zdržali in kmalu po izteku kazni je za visokih 4:0 zadel Mark Sojer (podajalca Gregor Žeželj in Blaž Stipanič). Tu pa se je zadeva počasi ustavila. Domači so postajali vse bolj in bolj nevarni in kljub visokemu vodstvu Ljubljančanov niso popuščali. Že v 26.minuti smo videli prvi zadetek domačih. Sledila je kazen na strani domačih igralcev, a Zmaji igre z igralcem več niso izkoristili, kar se jim je maščevalo v 32,minuti, ko je bil izid znižan že na 4:2. Sledile so nervozne minute za Ljubljančane in kar dve zaporedni izključitvi. Domači so tako zaigrali z dvema igralcema več v polju, kar so znali izkoristiti in v 36.minuti je bil izid tako znižan že na 4:3. In, ko je že kazalo, da bi si lahko Zmaji, po novi izključitvi na strani domače ekipe, na koncu tretjine vsaj malce oddahnili so v 38.minuti domači igralci zadeli še z igralcem manj. 4:4 je bil tudi končni rezultat druge tretjine.

Nalet domačih igralcev je v zadnji tretjini sicer pojenjal, a prave pobude Zmaji več nismo mogli prevzeti. Sicer so k temu pripomogle tudi izključitrve na strani Zmajev, ki pa jih domači tokrat na srečo niso izkoristili. V 57.minuti pa sledi nov zadetek za domače. Ti so 3 minute pred koncem srečanja prvič prišli v vodstvo. A tokrat so se Zmaji uspeli zbrati in že v naslednji minuti je sledilo izenačenje. Zadej je Just Alojz Sopotnik (podaja Urban Kokelj) in drama se je lahko nadaljevala. Tik pred koncem srečanja je sodnik dosodil novo kazen domačemu moštvu.

Časa, da bi kazen Zmaji izkoristili že v rednem delu srečanja sicer ni bilo več, je pa to pomenilo, da bodo Ljubljančani v podaljške štartali z igralcem več v igri. A tega žal niso izkoristili. Rezultat je ostal nespremenjen. V zadjih minutah podaljška pa so do prednosti igre z igralcem več prišli še domači igralci, a tudi tokrat je bila obramba boljša od napada in sledilo je streljanje kazenskih strelov. Pri tem so bili uspešnejši Ljubljančani. Strelec odločujočega zadetka je bil Just Alojz Sopotnik, junak pa vratar Zmajev Nal Kavčič. Zmaji so tako vseeno prišli do 2 novih točk.

Avtor: Dejan Kavčič

Po tekmi je bil z mešanimi občutki zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “Seveda ne moreš biti povsem zadovoljen, če skoraj izgubiš tekmo, ki jo vodiš s 4 zadetki razlike, a vseeno je bila tekma dobra, zanimiva in polna preobratov, v kateri smo vseeno na koncu več točk odnesli mi.“.

 

 

Sicer pa je bila danes odigrana tudi zaostala tekma med ekipama HD Hidria Jesenice in HK Slavija Junior. Boljši so bili Jeseničani s 7:1.

Na prvenstveni lestvici je torej Olimpija pred Bledom povišala prednost na 7 točk (s tremi manj odigranimi tekmami Blejčanov), sledijo pa Jeseničani ter igralci Slavije.

Prvenstvo se s polnim krogom nadaljuje v soboto 30.12, a Zmaji svoje tekme nadaljujejo šele v soboto 6.januarja.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v prvenstvu Kadetov pa lahko spremljate na tej povezavi

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top