skip to Main Content
V četrtfinalu z Rittner Buam

Nasprotnik HK SŽ Olimpija v četrtfinalu Alpske hokejske lige bo ekipa Rittner Buam, predlanski prvak in aktualni podprvak AHL.

Na petkovem izboru je HK SŽ Olimpija izbirala kot druga za prvouvrščenim moštvom HC Pustertal in izbrala ekipo Rittner Buam.

»V ekipi smo pripravljeni na končnico in kateregakoli nasprotnika. Končnica so tekme, ki si jih vsi hokejisti želimo igrati. Zdaj so karte premešane, zdaj gre zares in vsakega nasprotnika moramo premagati. Vzdušje v ekipi je odlično. Želimo pa si, da bi nas prišlo v Tivoli podpreti čim več navijačev in ljubiteljev hokeja,« pravi kapetan Aleš Mušič.

Miha Butara, predsednik HK SŽ Olimpija in pomočnik generalnega direktorja Slovenskih železnic: »Za nami je odličen redni del sezone, dosegli smo že kar nekaj zastavljenih ciljev, ostale zasledujemo v končnici – polfinale AHL in osvojitev naslov državnega prvaka. Verjamem pa, da lahko cilje v AHL celo presežemo, saj naši ekipi popolnoma zaupam. Večkrat smo že povedali, da v naši ekipi ostajajo izključno slovenski igralci, kar je v skladu s podporo Slovenskih železnic. Veseli nas, da imamo v Ljubljani spet močan hokejski klub, da igramo dober hokej in da to prepoznavajo tudi obiskovalci v dvorani. Prepričan sem, da bo tudi v končnici AHL obisk tekem najmanj tako dober, kot je bil celotnem rednem delu sezone

Tomaž Vnuk, direktor HK SŽ Olimpija: »Za izbor nasprotnika v četrtfinalu sva se po posvetu odločila s predsednikom kluba glede na možnosti izbire, saj smo izbirali kot drugi. V klubu želimo kar najbolj slediti ciljem, ki smo si jih zadali pred sezono, zato smo se odločili za ekipo Rittner Buam, s katero imamo najboljši izkupiček v medsebojnih obračunih.«

Vabljeni na prvo četrtfinalno tekmo, ki jo bodo naši hokejisti igrali v domači Hali Tivoli v ponedeljek, 18. marca, ob 19.15.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top