skip to Main Content
V četrtfinalnem paru mestnih rivalov so se v polfinale uvrstili hokejisti iz Zaloga

V torek 5. marca so bile na sporedu povratne četrtfinalne tekme končnice državnega prvenstva pri kadetih.

Zmaji so se odpravili v Zalog, kjer so lovili svojo prvo zmago v dvoboju. Na prvi tekmi pred dnevi, je ekipa Slavije namreč zmagala v Tivoliju z rezultatom 3:1, čeprav so Založani v tem paru postavljeni kot nižje rangirana ekipa.

Tokrat so bili zmaji odločeni, da bodo pokazali boljšo igro kot pred dnevi. To jim je v resnici tudi uspelo, a na žalost to ni bilo dovolj.

V prvi tretjini smo videli zanimivo in izenačeno igro. A veliko pravih priložnosti ni bilo in tretjina se je dokaj mirno končala z rezultatom 0:0. So pa nato zadetki prišli na vrsto kmalu po začetku druge tretjine. Prvi so povedli domači. Zadetek je padel v 22. minuti. To je igro malce razživelo. Nekaj minut kasneje smo videli tudi prve izključitve na tekmi. Najprej je bil v 30. minuti izključen naš igralec. A zmajem ni bilo potrebno zdržati celotne dve minuti na ledu z igralcem manj. Sredi kazni je bil namreč izključen še domač igralec. To je pomenilo, da so na koncu naši igralci imeli skoraj minuto časa tudi sami igralca več na ledu. To pa so s pridom izkoristili. V 31. minuti je Lan Matija Jan podal, Nik Pratneker Hatič pa zadel in izid je bil izenačen 1:1. S tem rezultatom se je nato druga tretjina tudi končala.

Sledila je tretja tretjina, ki pa se je za naše igralce odprla podobno slabo kot druga. Že takoj na začetku so domači namreč zadeli in v vodstvu je bila ponovno ekipa Slavije. Do konca igralnega časa je bila praktično še celotna zadnja tretjina, tako da tekma še zdaleč ni bila odločena. Naši igralci so napadali. Imeli so tudi kar nekaj priložnosti v igri z igralcem več na ledu. A nič od tega ni prineslo drugega zadetka za Olimpijo, tako da je rezultat 2:1 ostal nespremenjen vse do konca. To pa je pomenilo, da je v četrtfinalnem dvoboju Olimpija doživela drugi poraz, s čimer je tekmovanje v državnem prvenstvu za naše fante tako končano. Ni pa končana sezona. Marsikateri fantje nastopajo še v selekciji U-14 (in tudi v U-18), ekipo kot takšno pa na koncu sezone čaka še mednarodni turni v Budimpešti.

Po tekmi je svoje vtise strnil trener zmajev Ildar Rahmatullin: “Vsekakor smo prikazali bistveno boljšo igro kot na prvi temi. Tokrat smo bili povsem enakovredni, a žal se za zmago ni izšlo. Videlo smo dobro, zanimivo in športno tekmo – pravo playoff tekmo. Takšne tekme so mnogokrat drugačne kot tekme v rednem delu in to so na žalost morali danes spoznati tudi naši fantje.

Preostale tekme so se razpletle tako, da so znani že vsi polfinalni pari. Jesenice in KAC sta pričakovano brez večjih težav premagala svoje nasprotnike (KAC Celje z 18:1, Jesenice pa Triglav s 14:3). Zanimivo pa je bilo na srečanu med Bledom in Mariborom. Na koncu so sicer dokaj zanesljivo zmagali Blejčani z 10:6, a Mariborčani so jim bili skozi celotno tekmo tesno za petami.

Polfinalna para sta torej

EC KAC – HK Slavija Junior

HD Hidria Jesenice – HK MK Bled

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celoten razplet končnice ter vsa ostala dogajanja pri kadetih spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top