skip to Main Content
V četrtfinalnem nizu 3:2

Hokejisti SŽ Olimpija in Rittner Buama so se v četrtfinalu pomerili že petič. Tretjič so bili boljši zmaji, ki so si tako priigrali priložnost, da na gostovanju v četrtek zaključijo serijo.

Foto: Eva Brili Grebenar

Po bolečem porazu v gosteh v nedeljo so se zmaji zbrali in v domačem Tivoliju zmagali s 4:1. S tem jim v nizu manjka le še ena zmaga.

Na domačem ledu so začeli borbeno, a nekoliko zadržano. Tako domači kot gostje so imeli v prvi tretjini nekaj priložnosti, ki pa jih niso izkoristili in po prvem odmoru so v garderobo odšli ob neodločenem rezultatu. Na začetku druge tretjine so zmaji prevzeli pobudo, po nekaj nevarnih akcijah je v 28. minuti plošček v mrežo gostov potisnil Žiga Pešut in poskrbel za minimalno prednost domačih. Zadnja tretjina je gledalcem ponudila atraktiven hokej. V manj kot minuti in pol so zmaji zadeli trikrat – najprej Sašo Rajsar, potem takoj še Nik Simšič in za 4:0 še Žan Jezovšek. Pet minut pred koncem tekme je gostom uspeli doseči častni zadetek za končnih 4:1. Igra je bila na trenutke nervozna, a zmaji so uspeli ohraniti mirno kri.

”V tekmo smo šli dobro, kot smo se tudi zmenili. Nismo se ozirali na nasprotnika in ograli svojo igro. Napadali smo, na začetku nam ni šlo v gol, a potem se nam je vendarle odprlo in lažje smo zadihali. Dobro smo igrali v obrambo in potem nam ponavadi tudi napad steče. V četrtek nameravamo igrati kot danes, veliko poskušati in prej ali slej bo pak našel pot v mrežo,” je po tekmi povedal Žan Jezovšek.

Vse tekme v končnici so nekako stresne. Danes sem ponosen, da je ekipa stopila skupaj, da je stekla igra z igralcem več in da se forma vzpenja. V četrtek bomo pripravljeni in poskušali ponoviti igro, kot smo jo prikazali v Tivoliju,” je dodal trener Jure Vnuk.

Naslednja tekma četrtfinala je v četrtek v Renonu, kjer imajo naši fantje možnost za zaključek niza.

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video povzetke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v končnici AHL spremljate na tej povezavi.

 

Zapisala: P.P.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top