skip to Main Content
Uvodna tekma sezone za Mladince uspešna

V četrtek 14.9 so državno prvenstvo odprli tudi Mladinci.

V letošnji sezoni v prvenstvu ponovno nastopa 8 ekip, tako da je konkurenca zopet širša. Res pa je, da marsikatera ekipa del igralcev “krpa” z igralci selekcij U-16. Enako velja tudi za Olimpijo, tako da lahko v letošnji sezoni govorimo o zelo mladi Mladinski ekipi.

Prvi nasprotnik Zmajev je bila ekipa Crvene Zvezde. Tekma se je pričela odprto. Po uvodnih napadih na obeh straneh, so gostje v napadalni tretjini ukradli plošček in Urban Pipan je moral storiti prekršek za izključitev. V igri z igralcem manj so se Zmaji nekaj časa dobro branili, nato pa so igralci v rdečih dresih izkoristili prednost igralca več in v 3.minuti je Đorđe Stojsavljvič zadel za prvo vodstvo gostov. Uvodni zadetek je Zmaje kar malce zmedel in takoj po zadetku smo videli novo izključitev na strani domačih. Ljubljančani so se v novi kazni vseeno uspešno ubranili. Do konca tretjine so bili igralci Crvene Zvezde v rahli terenski premoči, a so na drugi strani igralci Olimpije kar trikrat imeli priložnost v igri z igralcem več. Kakorkoli že, mreži sta do konca tretjine mirovali.

V drugo tretjino so gostje vstopili v igri z igralcem več, kar pa ni zaustavilo Zmajev, da ne bi že takoj po 11 sekundah z igralcem manj izid izenačili. Strelec v hitrem protinapadu po ukradenem ploščku je bil Marcel Lavriša. S tem zadetkom so domači postopoma v igri prevzeli pobudo. Na igro so ponovno vplivale številne izključitve. Dvakrat so z igralcem več imeli priložnost gostje, dvakrat pa domači. Na koncu tretjine pa je sledila tretja izključitev gostov v tej tretjini. Zmaji so si pridobili plošček v buliju in po nekaj podajah je sledil strel na vrata, kjer je vratar gostov strel sicer ubranil, a v gneči je bil najuspešnejši Tihon Gavrilov (podajalca Marcel Lavriša in Urban Pipan). Igralci Olimpije so tako na koncu druge tretjine končno prišli v prvo vodstvo.

Zadnja tretjina se ni pričela dobro, saj smo v 42.minuti doživeli novo izključitev na strani Olimpije. A domači igralci so se z borbeno igro uspeli ubraniti. Nato je sledila še izključitev na strani gostov. Zmaji so napadali in med novo akcijo domačih, so gostje storili napako pri menjavi in na ledeni ploskvi se je znašlo preveč igralcev v rdečih dresih. Nova izključitev je pomenila, da imajo Zmaji v igri kar dva igralca več. Žal te prednosti, kljub večim strelom, niso uspeli izkoristiti. A na srečo so bili Zmaji tudi dovolj zbrani, da niso dopustili gostom, da vrnejo napad. Igralci Olimpije so tako tekmo dobro nadzirali tudi v nadaljevanju. V 58.minuti pa smo videli dober napad zelenih in Žiga Keber je po podaji Luke Šinkovca dosegel nov zadetek in s tem praktično odločil tekmo.

Gostje so do konca še poizkušali z igro brez vratarja, a brez uspeha. Tekma se je končala z rezultatom 3:1 in Zmaji so zasluženo osvojili prve tri točke v državnem prvenstvu.

Na preostalih uvodnih tekmah so Blejčani s 4:2 premagali Maribor v Mariboru, branilci naslova državnega prvaka igralci Jesenic so doma s 7:2 premagali Team Zagreb, z enakim izidom pa je Triglav doma premagal Slavijo.

Naslednja tekma sledi v nedeljo 17.9 proti ekipi Jesenic.

 

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v državnem prvenstvu U-18 lahko spremljate na tej povezavi

 

Zapisal: Vladimir Ban

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top