skip to Main Content
Uvod v mednarodno EWHL ligo se za članice ni pričel najbolje

Sezona 2018/19 predstavlja za članice Olimpije povsem drugačno zgodbo. Klub HK SŽ Olimpija se namreč prvič udeležuje mednarodne lige EWHL.

EWHL liga je mednarodna liga v kateri nastopa 9 ekip. Sistem tekmovanja vključuje klasičen dvo-krožni sistem (vsaka ekipa se z vsako sreča dvakrat), prve štiri ekipe pa na koncu odigrajo končnico v obliki Fina-l4 turnirja. Obstaja tudi EWHL Super Cup tekmovanje. Tekmovanja sicer nista neposredno povezana, nekaj ekip pa celo sodeluje v obeh tekmovanjih.

Avtor: Rok Zupanc

Kakorkoli že, v EWHL ligi nastopa 9 ekip, ki prihajajo pretežno iz Avstrije in Madžarske. Ena ekipa (Aisulu Almaty) pa prihaja celo iz Kazahstana. Aisulu velja za eno močnejših ekip v tem tekmovanju in ravno ta ekipa je bila prvi nasprotnik naših članic.

Tekma se je odigrala v Zalogu (kjer bodo na sporedu tudi vse preostale domače tekme naših članic). Naj poudarimo, da ekipa Aisulu ni pripotovala iz daljnega Kazahstana. Ekipa se je v centralni Evropi nastanila že pred meseci. Tu ekipa trenira in nastopa nekaj mesecev, nato pa se odpravi domov. Zato je tudi razpored tekem malce drugačen in ekipa Aisulu polovico tekem odigra v tem kratkem obodju, ko se nahajajo v regiji. Tako so Kazahstanke kar nekaj tekem v EWHL tekmovanju že odigrale. Če je bila to uvodna tekma za naše članice, pa je bila to za Kazahstanke že 7. tekma.

Uvodna trema, boljša uigranost ter nekaj odličnih igralk pri Kazahstanu so naredile razliko in na tekmi se je dokaj hitro pokazalo, kdo bo današnji zmagovalec. Že v prvi tretjini smo pretežno gledali igro v obrambni tretjini Slovenk. Šele po vodstvu gostinj v 11.minuti z 2:0 so se domače igralke vsaj delno otresle pritiska. Vseeno pa so gostujoče igralke do konca prve tretjine še enkrat zadele. Premoč gostinj je bila še najmanj očitna v drugi tretjini, a našim igralkam zadetka ni uspelo doseči, Kazahstanke pa so vodstvo povečale na 4:0. V zadnji tretjini pa so igralkam Olimpije dokončno pošle moči in rezultat se je na koncu ustavil na visokih 8:0.

Vsekakor se tekma ni končala tako kot so upali v taboru Ljubljančank. A led je prebit. Tekma s sila neugodnimi nasprotnicami je odigrana. Sedaj pa so na vrsti nove tekme. Tekmovanje se nadaljuje že ta vikend z dvojnim gostovanjem v Budimpešti. V soboto se Ljubljančanke pomerijo z ekipo KMH Budapest, v nedeljo pa še z ekipo Budapest U25 select.

 

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje pri članicah spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top