skip to Main Content
Utrip s prvega dne Zmajčkovega turnirja

V soboto 17.12 in nedeljo 18.12 se v Hali Tivoli odvija pravi hokejski praznik. Igralci selekcij U-8 in U-10 nastopajo na tradicionalnem 11. Zmajčkovem turnirju.

Zopet so v Ljubljano prišli mladi igralci iz Hrvaške, Avstrije, Italije in Srbije. Tivoli je bil ponovno poln otroškega in hokejskega veselja.

2016-12-17-12-16-45

Po uradni otvoritvi, kjer je bil poudarek na glavnih sporočilih turnirja (hokej, otroci, igra, veselje) so se pričeli hokejski dvoboji.

Turnir nima tekmovalnega pomena, tako da so rezultati posameznih tekem nepomembni. Pomembno je, da se otroci družijo, spoznavajo in predvsem da se sami pri sebi in znotraj ekipe kalijo v prave športnike.

vlcsnap-2016-12-17-20h20m16s705

Kljub kar malce kaotičnim razmeram v slačilnicah je bilo vzdušje več ali manj konstantno na pravem nivoju. Otroci so se pripravljali na tekme, navijali za sovrstnike in se tako kot ponavadi zabavali z različnimi igrami in srečelovom.

Zmaji so se na prvem dnevu turnirja predstavili s 4 ekipami (po dve ekipi pri selekciji U-10 in selekciji U-8). Videli smo tudi medsebojni dvoboj ekip U-10, kjer je bila zavzetost in borba še na posebej visokem nivoju. Vse Ljubljanske selekcije so pokazale, da so igralci na pravi poti in da se nam za prihodnost hokeja v Ljubljani ni treba bati. Vrstniki iz selekcij Olimpije U-12 in U-14, ki ravno te dni nabirajo pomembne točke za boj za sam vrh prvenstvenih lestvic bodo očitno kmalu dobili prave naslednike.

Avtor: Mitja Šefman

Avtor: Mitja Šefman

V nedeljo sledi drug dan turnirja z novimi tekmami, novim veseljem, novimi borbami in novimi učnimi lekcijami nadebudnih mladih hokejistov.

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo ekipe U10B si lahko ogledate na tej povezavi

Fotogalerijo ekipe U8B si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top