skip to Main Content
Uspešno je končan prvi letošnji mednarodni turnir za najmlajše hokejiste

V soboto in nedeljo (3. in 4. novembra) je v Beogradu potekal tradicionalni mednarodni turnir Mirko Holbus za najmlajše hokejiste.

Avtor: Andrej Jaklin

Ekipa HK SŽ Olimpija se ga je udeležila z eno ekipo U-8 ter eno ekipo U-10.

Turnir je potekal v organizaciji hokejskega kluba Partizan. Naše nadebudne malčke pa sta na turnirju spremljala trenerja Andraž Praprotnik in Črt Snoj.

V dvodnevnem sporedu so se borci naigrali hokeja. Ekipi sta v dveh dneh odigrali veliko tekem. Ekipa U-10 kar 10 tekem, ekipa U-8 pa eno manj.

Na turnirju so sodelovale ekipe iz kar nekaj držav, predvsem pa so bili prisotni predstavniki klubov s prostora bivše skupne države (Hrvaška, Srbija, Bosna in Hercegovina ter Slovenija).

Poleg srčnih borb na ledu, so otroci uživali tudi v drugih dogodivščinah. Že samo več dnevno potovanje z ekipo daj vsemu skupaj svoj čar. Temu je potrebno prišteti še dolgo potovanje, kjer otroci in spremljevalci poskrbijo, da na avtobusu ni dolgčas. Nenazadnje pa so zraven še dogodivščine ob ledu.

Avtor: Andrej Jaklin

Zaradi narave urnika tekem tokrat ekipi U-10 sicer ni uspelo organizirati veliko zadev izven ledu. So pa zato imeli priložnost ob ledu sklepati nova prijateljstva. Prav zanimivo jim je bilo na primer druženje s predstavniki BiH – ekipo Vukovi. Je pa bil urnik malce bolj “prijazen” do ekipe U-8, ki je na primer obiskali Kalamegdan in Beograjski živalski vrt.

Omenimo tudi, da se je ekipi (U-10) na turnirju pridružil bivši član Jan Luka Bole, ki je še do lanske sezone drsal in tekmoval skupaj z Zmaji. Prijetno je bilo obuditi spomine za nazaj in s tem je bilo tekmovanje še toliko bolj zanimivo.

V športnem smislu je bil turnir tekmovalne narave. Naši Zmaji so se odrezali odlično. Zasedli so vodilna mesta. Še bolj pomembno pa je, da so igralci na ledu dali vse od sebe. Goli, podaje, zmage in porazi bodo hitro pozabljeni. Teh bo v karierah še neskončno. Bolj pomembno sta moštveni duh in pa srčna borbenost. To so vrline, ki bodo mladim Zmajem še posebej pomagale pri njihovem hokejskem (in nehokejskem) razvoju in ravno to so tiste točke, ki jih trenerji v teh letih spremljajo.

Po napornem vikendu so se Zmaji utrujeni, a zadovoljni vrnili domov.

Veliko počitka pa mladi hokejisti ne bodo imeli.

Že naslednji vikend je na sporedu turnir selekcij U-9 v Zalogu, kjer bodo s svojimi tekmami sodelovali tudi člani ekipe U-6. Takoj zatem pa že sledijo novi turnirji pod okriljem HZSja. Prvi tam bo 18. novembra na Jesenicah. V tujino pa se Zmaji zopet odpravljajo v božičnem času, ko jih čaka potovanje v Češki Kromeriž.

 

Fotografije ekipe U-8 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije ekipe U-10 si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v najmlajših selekcijah spremljate na povezavah spodaj:

 

Zapisal: Vladimr Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top