skip to Main Content
U-20 zaključili tekmovanje v Pokalu Slovenije

V Nedeljo 6.11 je potekal četrtfinalni obračun v tekmovanju za Pokal Slovenije med HDD Olimpijo in HK Olimpijo. Ekipa HK Olimpije se je tega dvoboja zelo veselila, saj je igranje v četrtfinalu pomenilo, da so v prejšnjih izločilnih bojih premagali ostale tekmece iz lastne kategorije (opomba: Zmaga nad HK Mladi Jesenice 5:4), čeprav jim v primerjavi s temi istimi ekipami v tekmovanju EBYSL ne gre najbolje. Hkrati pa je igranje v četrtfinalni tekmi dajalo igralcem in ekipi priložnost, da se pomerijo s pravo člansko ekipo.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Veselje in želja mladih Ljubljančanov pa ni bila zadosti, da bi v Ljubljani videli presenečenje. Starejši zmaji so že takoj na začetku tekme prevzeli kontrolo nad igro v svoje roke in hitro povedli s 3:0. Do konca tretjine pa je semafor že kazal zanesljivih 6:0 za člane. Med drugim je v tej tretjini zadel tudi Aljaž Chvatal, ki je bil še lansko leto član ekipe HK Olimpija (tudi v letošnji sezoni je že zaigral na nekaj tekmah EBYSL tekmovanja).

V začetku druge tretjine je trener Andrej Brodnik zamenjal vratarja in priložnost v vratih je dobil Aljaž Oblak. Prevlada starejših zmajev ni bila več tako očitna in v tem delu igre so člani EBEL tekmovanja zadeli “samo” trikrat.

V zadnjem delu igre, ko je priložnost v vratih članov dobil Tilen Spreitzer, pa so bili strelci iz lige EBEL zopet malce bolj razpoloženi in tekma se je končala z zanesljivim rezultatom za starejše 14:0.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Pričakovana zmaga članov EBEL tekmovanja. Žal mlajši Ljubljančani niso uspeli rezultatsko konkurirati starejšim ali vsaj doseči kakšen zadetek (čeprav so priložnosti bile), a igre mladih vseeno ni bila slaba in trener Andrej Brodnik lahko sedaj vse sile usmeri v nadaljevanje sezone. Sledi nekaj dni priprav in nato v nedeljo domača tekma z Linzom (opomba: tekma bo zaradi prezasedenosti Hale Tivoli v Zalogu), kjer pa morajo Ljubljančani pokazati popolnoma drug obraz in končno doseči novo zmago, ki jo sedaj že res nujno potrebujejo.

Zapisal: Vladimir Ban

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Podrobnejše podatke s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top