skip to Main Content
U-20 za las prekratka proti vodilni ekipi EBYSL skupine

V Tivoliju so zmajčki pričakali vodilno ekipo skupine B, srebrne prestolničarje. Na koncu je bila sreča na strani gostov. Dunajčani se domov vračajo z tesno zmago.

Prvih 20 minut je minilo v izenačeni igri. Bliže vodstva so bili gosti, a je strel Richarda Schlögla v 12. minuti zaustavil okvir vrat. V 15. minuti so imeli zeleni dve minuti na ledu igralca več. Številčne prednosti jim ni uspelo izkoristiti. Ko je že kazalo, da se mreži do odmora ne bosta zatresli, je za veselje na skromno zasedeni domači klopi poskrbel Matjaž Šubic.

Ob vodstvu so zmajčki v uvodnih minutah drugega dela zagospodarili. A vsi njihovi poizkusi so postali plen Maxa Zimmermanna. Po prekršku Marka Severjaso Dunajčani vzpostavili ravnotežje. Pritisnili so proti domačim vratom. Tilen Spreitzer je nekajkrat lepo posredoval. Nič pa ni mogel storiti v 31. minuti pri strelu Philippa Pelza z modre črte. Da so na drugi odmor s prednostjo odšli gosti, je z igralcem več poskrbel Alexander Maxa.

V 46. minuti je rumeno-črne spretno na +2 popeljal Kevin Szabad. Prejetih zadetek borbenih zmajčkovni potrl. Še naprej so igrali svojo igro in bili za to tudi nagrajeni. Strel Matjaža Šubica je pred vrati v gostujočo mrežo preusmeril Rok Klanšek. V zaključku je moral na kazensko klop pri gostih sesti Fabian Ranftl. Zeleni so pritisnili, poizkusili tudi brez vratarja, a sreča ni bila na njihovi strani. Ostalo je pri zmagi gostov z 2:3.

Tudi v prihodnjem krogu bodo varovanci Andreja Brodnika zaigrali doma. V nedeljo, ob 13.45, bodo v Tivoliju gostili MAC.

HK Olimpija – EV Vienna Capitals 2:3 (1:0, 0:2, 1:1)

Ljubljana, Hala Tivoli
Gledalcev: 35
Sodniki: Jeram, Čertanc, Turk

Strelci:
1:0 HKO Šubic (Zibelnik, Klanšek; 20.)
1:1 VIC Pelz (Schönwetter; 31.)
1:2 VIC Maxa (Szabad, Wolf; 38.)/PP1
1:3 VIC Szabad (Maurer, Pelz; 46.)
2:3 HKO Klanšek (Šubic, Rus; 51.)

Kazenske minute:
Olimpija: 6 (0, 4, 2)
Dunaj: 8 (2, 0, 6)

Streli na vrata:
Olimpija: 38 (8, 16, 14)
Dunaj: 28 (8, 8, 12)

Obrambe vratarjev:
Spreitzer: 25/28 89,3%
Zimmermann: 36/38 94,7%

Olimpija:
Spreitzer, Oblak; Krašovec, Čuvan, Kuhar, Ulamec, Sever; Zibelnik, Pušenjak, Klanšek, Šubic, Rus M.; Jeram, Jovan

RZ
foto: RZ

 

 

Trenutno stanje na lestivici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in podrobnosti tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top