skip to Main Content
U-20 po podaljšku ugnali goste iz Madžarske

V petek 7.10 je v Tivoliju gostovala ekipa Debrecen Miškolc v novem kolu lige EBYSL. Ljubljančani so po nekaj slabših rezultatih na zadnjih tekmah nujno potebovali pozitiven rezultat.

Po pričakovanju so zmaji pričeli odločno. V prvem delu so nastreljali nasprotnika kar z 19:8 v strelih, a mreže so v prvem delu mirovale.Domači so imeli priložnost tudi v igri z igralcem več, a plošček ni našel poti v mrežo. Madžarski vratar je očitno imel svoj dan.

V zadnjih sekundah prvega dela igre so gostje znova naredili prekršek in zmaji so drugo tretjino prišeli z dvominutno prednostjo na ledu. To jim je dalo zagon, da so z napadi nadaljevali. Žal pa pri tem niso bili učinkoviti. Gostje so sicer občasno iz posameznih bolj ali manj nevarnih protinapadov zapretili, ampak Spreitzer v golu ni dopustil presenečenja.

Pritisk se je nadaljeval vse do 34 minute, ko so gostje ponovno dobili dvo-minutno kazen. Ko je že kazalo, da je to nova priložnost za zelene, pa je sledilo nekaj minut živčnosti. Najprej je že po nekaj sekundah v igri z igralcem več, sodnik pokazal na dvominutno kazen Jovanu. V igri 4:4 pa so zmaji naredili še eno napako (izključitev Vuk) in gostje so najprej napadali s 4:3 igralci na ledu, za krajši čas pa celo 5.3. Vendar se je obramba zmajev na čelu s Spreitzerjem v golu izkazala in rezultat je ostal 0:0:

2016-10-07-19-55-28Ko so ekipe prišle v polno postavo je že kazalo, da bo Olimpija prišla nazaj v napadlni ritem, vendar je nato v 37.minuti sledil šok. Madžraski napadalec se je nesrečno zaletel v ograjo in nepremično ostal ležati na ledu. Sledila je hitra akcija vseh prisotnih in spremljali smo napete minute. Skoraj 30 minut so gledalci in prisotni nemočno spremljali dogajanje na ledu. Na koncu so nesrečnega igralca vseeno uspeli pripraviti za transport v klinični center (opomba avtorja: naknadno je prišla informacija, da naj bi imel igralec “le” pretres možganov in da hujših posledic ne bo).

Po daljši prekinitvi je sledil posvet in odločitev obeh ekip ter sodnikov je bila, da se tekma nadaljuje. Vseeno pa so se igralci najprej v 37.minuti odpravili na počitek med tretjinami, da so se lahko v miru pripravili za nadaljevanje.

Tekma se je nadaljevala v podobnem ritmu – z napadi Ljubljančanov. Poznamo pravilo “kdor ga ne da, ga dobi” in točno to se je zgodilo v 43. minuti. Gostja so izkoristili hiter protinapad in preko Janscota povedli z 0:1.

Nepričakovano vodstvo gostov domače ni zmedlo in po prejetem zadetku so še bolj odločno pritisnili na gol gostov. V zadnji tretjini so tako skupno nastreljali gol gostov s 15:5. Zgolj med 47. in 53 minuto smo zabeležili vsaj 5 “100%” priložnosti za domače. Domači so tako močno pritiskali na gol gostov, da je trener gostujoče ekipe v 54.minuti celo vzel minuto odmora. Ta taktika mu ni pomagala in v 56. minuti je Rus (podaja: Zibelnik, Pančur) končno zatresel mrežo gostov.

Do konca tekme so Ljubljančani nadaljevali s pritiskom. V zadnjih minutah so imeli celo igralca več na ledu, a za zmago v rednem delu so bili tokrat premalo učinkoviti.

Sledil je podaljšek, kjer pa so Ljubljančani nadaljevali s prevlado (v celotnem podaljšku so sprožili 5 strelov na vrata gostov, gostje pa niti enega na vrata domačih). V 65.minuti so se tako stvari končno postavile vsaj delno na svoje mesto, ko je Rus zadel že drugič (podaja: Ulamec, Zibelnik).

Težko in zasluženo prigarana zmaga, ki so jo zmaji več kot nujno potrebovali. Tako so se na lestvici dvignili iz zadnjega mesta v svoji skupini in napovedali pohod proti vrhu. Na vrhu sicer trenutno premočno vodi ekipa Vienna Capitals, vendar je sezona še dolga in v borbi za mesta, ki še vodijo v play-off se že sedaj najavlja zelo izenačen potek (Ljubljančani tako trenutno zgolj 4 točke zaostajajo za mestom, ki bi danes vodil v play-off, s tem da imajo tekmo manj od večine ostalih moštev).

Počitka za zelene ni. Že jutri v soboto 8.10 prihaja v Tivoli Sapa Fehervar.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Stanje na lestivici si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo iz tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top