skip to Main Content
U-20 ekipa v EBYSL tekmovanju v dveh dneh 4 točke z grenkim priokusom

Četrtek 22.12 in petek 23.12 sta ekipi U-20 prinesla dve zaporedni tekmi.

V prvi tekmi so se odpravili na “gostovanje” v Zalog, v drugi pa so doma (z neposrednim video prenosom) gostili ekipo Vasas CB. Ekipa je po slabem uvodu v sezono v zadnjih tekmah z dobrimi igrami zmanjševala zaostanek za mesti, ki vodijo v končnico tekmovanja in ti dve tekmi sta bili idealna priložnost, da se ekipa rezultatsko dokončno priključi v neposreden boj za končnico.

Avtor: Drago Čigon

Prva tekma je potekala popolnoma tako, kot si je zamislil in zaželel trener Zelenih Andrej Brodnik. Najprej je Mark Sever (po podaji Nika Sitarja in Luke Ulamca) že v 16.sekundi tekme po prodoru povedel ekipo v prvo vodstvo, nato pa je Mark Čepon v 4.minuti lepo prodrl za vrata domače ekipe in podal Martinu Rusu, ki je povišal na 2:0. Na sploh so bili igralci Olimpije v prvem delu občutno boljši nasprotnik, saj so nastreljali domačine s 17 proti 6 v strelih na gol. V 17. minuti sta nato še Mark Sever in Luka Ulamec dobro ukradla plošček domačim v njihovi obrambni tretjini in Nik Sitar je povišal na 3:0.

V drugem delu igre so domači igralci delno vzpostavili ravnotežje in rezultat tega je bilo znižanje rezultata na 3:1. A v 34.minuti sta Mark Čepon in Nik Sitar lepo zaposlila Andraža Zibelnika, ki je zadel za končnih 4:1. Premoč Zelenih se je nadaljevala vse do konca srečanja, a novih zadetkov nismo videli.

Takoj naslednji dan je sledila druga tekma. Tokrat je bil nasprotnik moštvo Vasas CB, ki se na lestvici prav tako bori za mesto v končnici. Tekmo so varovanci Andreja Brodnika pričeli v malce spremenjeni (okrnjeni) postavi. Manjkal je Mark Čepon, ki je bil ta dan postavljen v ekipo HDD Olimpije in še nekateri drugi igralci. In mogoče je ravno to povzročilo, da druga tekma ni tekla tako, kot so si to želeli Ljubljančani.

Začetek tekme je sicer nakazoval podoben potek kot dan pred tem. Ljubljančani so bili boljši nasprotnik in občutno večkrat napadali in streljali na gol. A gola v prvi tretjini niso dosegli.

Pričetek 2.tretjine je bil za Ljubljančane posebno ugoden. V 22.minuti je Matjaž Šubic po podaji Martina Rusa zadel za 1:0, v 34.minuti, pa je po podaji Luke Ulamca z močnim strelom z modre črte zadel Andraž Zibelnik. Vse je nakazovalo na novo zmago Ljubljančanov, a so gostje kar naenkrat pričeli igrati bistveno boljši hokej. Pritisnili so na gol domačih. Sledila je težka borba v obrambni tretjini domačih. Nekaj časa so Zeleni držali pritisk gostov pod kontrolo, nato pa je sta prišli 38. in 39. minuta, ko so gostje najprej znižali rezultat, nato pa celo izenačili.

Nenaden preobrat je kar malce zmedel domače igralce, ki so zadnjo tretjino sicer pričeli odločno, a pravih zrelih priložnosti za gol ni bilo veliko. Na drugi strani so bili Madžarski hokejisti kar nekajkrat zelo nevarni pred golom domačih (med drugim so zadeli vratnico in tudi enkrat zatresli mrežo, a je sodnik upravičeno gol razveljavil, saj je bil igra pred tem že prekinjena). Še najhuje je bilo za obrambo Ljubljančanov na koncu tretjine, ko sta bila zapored izključena dva igralca Olimpije. Gostje so več kot minuto imeli na ledu dva igralca več, a obramba na čelu z dobrim Tilnom Spreitzerjem je rezultat ohranila neodločen. Ko sta se izključitvi iztekli so sicer Ljubljančani krenili v napad s psihološko prednostjo ravnokar obranjene velike številčne premoči gostov, a časa za zadetek je bilo premalo.

Sledil je podaljšek v igri s 3-na-3 kjer smo seveda videli veliko drsanja in priložnosti. Na žalost so prvi zadeli gostje in domov zasluženo odnesli dve točki. Četa Andreja Brodnika, pa se je morala zadovoljiti z eno osvojeno točko.

Rezultatsko gledano dvojni program niti ni bil tako neuspešen. Osvojene so bile 4 od možnih 6 točk. Vendar mora Olimpija nadoknaditi izgubljene točke v prvem delu prvenstva in čisto možno je, da bomo v nadaljevanju še kako obžalovali izgubljeni dve točki na tekmi z ekipo Vasas CB. Kakorkoli že, tekme so za nami in potrebno je gledati v naprej. Z osvojenimi točkami se je Olimpija ohranila med zasledovalci mest, ki vodijo v končnico. Trenutno Ljubljančani zasedajo 13.mesto na skupni lestvici, a za želenim 8.mestom zaostajajo le 6 točk (res pa je, da imajo nekaj več odigranih tekem kot nekateri tekmeci). Prvenstvo se bo nadaljevalo v januarju. Zelo pomembna bo že ravno prva tekma, ki bo v Tivoliju potekala 2.januarja. V goste prihaja ekipa Orli Znojmo, ki v tem trenutku zasedajo ravno 8.mesto. Gre torej za neposrednega tekmeca za boj za končnico prvenstva. Tekma, ki jo morajo Ljubljančani vsekakor dobiti….

 

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo z druge tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme s Slavijo si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme z Vasasom si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme z ekipo Vasas si lahko ogledate spodaj.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top