skip to Main Content
U-12 ekipa nezadržno melje še naprej

Danes v soboto 15.10 je bilo na vrsti novo kolo Državnega prvenstva U-12. V goste je prišla ekipa Jesenic. Jeseničani so sicer v zadnjih tekmah prikazali nekaj manj dobrih iger, še vedno pa so dokaj visoko na lestvici in tudi lepota večnega derbija je napovedovala dobro tekmo. Vendar se je izkazalo, da gostje vseeno ne bodo dorasel nasprotnik našim.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

Zmaji so že takoj v začetku prevzeli vajeti v svoje roke. Nekaj minut je sicer trajalo, da se je mreža gostov načela, a sredi prve tretjine so domači povedli in prednost se je postopoma začela povečevati. Glede na prikazano igro, popolnoma zasluženo, saj so zeleni dominirali v praktično vseh prvinah igre. Na odmor sta ekipi odšli z rezultatom 3:0.

V nadaljevanju smo gledali še večjo prevlado Olimpije. Samo v drugem delu so zadeli kar 5x in na koncu druge tretjine je rezultat že kazal zanesljivih 8:0. Nekajkrat so sicer gostje pritisnili na gol Ljubljančanov, posebej proti koncu drugega dela igre, vendar je bil domači vrata vedno na mestu. In kadarkoli so gostje preveč napadali, so hitri Ljubljančani izkoriščali protinapade in zanesljivo rešetali mrežo gostov.

Avtor: Mitja Pipan

Avtor: Mitja Pipan

V tretjem delu je domači trener Igor Beribak dal priložnost drugemu vratarju. Dominacija zelenih se je nadaljevala. Skupno razmerje v strelih je bilo celo 53 proti 10. Izzid iz druge tretjine je bil ponovljen tudi v tretji tretjini in s končnih 13:0 se je v Tivoliju lahko začelo zasluženo slavje.

Ljubljančani s 5-timi odigranimi tekmami in polnim izkupičkom ostajajo na vrhu lestvice, HK MK Bled (ki je letos edini “namučil” Olimpijo) pa sledi na 2.mestu. Naslednja tekma je čez teden dni, ko se bodo zeleni pomerili s Celjani pri katerih igre nekaj članov Olimpijine zasedbe U-10, kar bo zelo zanimivo spremljati.

Zapisal: Vladimir Ban

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in ostale podrobnosti s tekme si lahko ogledate na tej povezavi

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top