skip to Main Content
Turnir Frydek Mistek – Zapis s 3.dneva

V nedeljo 26.3 smo se zbudili v zadnji – tretji dan turnirja. Že sam začetek dneva je bil nekaj res posebnega.

Razpored in razplet tekem se je namreč obrnil tako, da je prva jutranja tekma pripadla Zmajem. 6.15 je bil torej čas začetka prve tekme. Če pri tem upoštevamo še premik časa ter dejstvo, da je šlo za zadnji dan turnirja, ko so morali igralci pospraviti sobe in pripraviti torbe za odhod domov, je bil načrt za zgodnje vstajanje zelo optimističen.

A mladi hokejisti so še enkrat pokazali svoje vrline. 5.30 so igralci že čakali pred zaklenjeno dvorano in so komaj čakali, da se prva tekma tudi začne.

Jutranji nasprotnik je bila ekipa HC Trenčin Dukla. Šlo je za novega izvrstnega nasprotnika, kjer je bilo jasno, da se lahko od njih marsikaj naučimo. Igralci Dukle so res odločno pričeli srečanje in kmalu povedli z 1:0. A borbeni Zmaji se niso predali in do konca prvega polčasa (tekme na turnirju so se igrale v dveh polčasih po 15 minut) je bil izid že izenačen. V drugem delu smo nato najprej videli nov zadetek nasprotnikov in kasneje tudi novo izenačenje. Nato pa je mladim Zmajem vseeno malce zmanjkalo moči in tekma se je končala s porazom 4:2.

Po tekmi je sledil zajtrk in trener Jure Vnuk je predvsem poskrbel, da so se igralci v miru spočili in vsaj delno nadoknadili zgodnje vstajanje. Igralci so si tako mirno ogledali nekaj tekem ter se v mirnem vzdušju slačilnice sproščali ob pogovorih, igricah in gledanju televizije. Čas do naslednje tekme je hitro minil in ob 11.30 so bili Zmaji ponovno na ledu.

Zadnja tekma turnirja se je odigrala proti ekipi HK Novy Jčin. Zmaji so bili odločeni, da turnir zapustijo z dobrimi občutki in da Češkim sovrstnikom še enkrat pokažejo, da se tudi pri nas igra dober hokej. Odločno so krenili v tekmo in kmalu je vodstvo Zmajev znašalo že 3:0. Proti koncu prvega polčasa so nasprotniki uspeli znižati izid na 3:1, a Zmaji tokrat preobrata niso dovolili. V 2.polčasu so več ali manj stalno nadzirali potek tekme in na koncu zasluženo slavili z rezultatom 5:1. Ob vsakem zadetku je igralce pričakal poseben zvočni in svetlobni vložek v dvorani (video posnetek vložka si lahko ogledate na spodnjem posnetku), ki je gledalcem in igralcem dajal še dodaten žar in na tej tekmi so si 5-kratno ponovitev tega spektakla Zmaji povsem zaslužili.

Turnir so Zmaji končali na 11.mestu. Marsikdo bi lahko pomislil, da rezultatsko turnir ni bil uspešen, a pri tem je pomembno poudariti dvoje. Bistveno bolj kot rezultati so pomembne izkušnje in spoznanja, ki so jih posamezni igralci odnesli iz turnirja. Teh je bilo ogromno in v tem smislu je bil turnir več kot uspešen. Hkrati pa si moramo še enkrat priznati, da je bila izbira turnirja res odlična. Prav vse ekipe so bile odlične in res smo lahko videli, da je Češki hokej vrhunski, tako po športni plati, kot po organizacijski. Če posamezne komponente (kvaliteta hokeja, organizacija ekip, način dela z mladimi športniki, organizacija dvoran, ipd.) primerjamo z našim stanjem vidimo, da smo marsikje na dobri poti, hkrati pa lahko vidimo kaj vse še moramo v naslednjih dneh, tednih, mesecih in letih postoriti, da bomo lahko po vseh teh plateh enakovredni Češkim ekipam. Vsekakor je to cilj in vizija Hokejskega kluba Olimpije.

A to so bolj tema za nas »starejše«. Igralci so na turnirju res uživali, tako na ledu, kot »na suhem« in izkušnja jim bo vsekakor ostala v lepem spominu. Sledil je še zadnji pozdrav prelepi dvorani in odhod domov. Na poti domov je vladalo sproščeno vzdušje in bolj ko je bil avtobus bližje domu, bolj so se igralci počasi en za drugim prepustili zasluženemu spancu….

Za konec še enkrat »Adijo Frydek Mistek« in vsekakor upamo, da bomo imeli priložnost videti se ponovno naslednje leto, ko naj bi bil turnir še dodatno obogaten z ekipami iz…. A pustimo to temo za naslednjič.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Zapis s prvega dne turnirja si lahko ogledate na tej povezavi

Zapis z drugega dne turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tretjega dne turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top