skip to Main Content
Turni v Švici uspešno končan

Od petka 23.marca do nedelje 25.marca je potekal mednarodni turnir za ekipo U-10 v Švicarskem Freighbourgu.

Gre za tradicionalen turnir, ki je organiziran tudi pod licenco NHL. Vse sodelujoče ekipe se tako predstavijo in nastopijo v imenu ene izmed NHL ekip. Ljubljanska Olimpija je nastopila v imenu ekipe Ottawa Senators.

Dodatna zanimivost turnirja je v sestavi ekip. Na turnirju (ki se igra na celo igrišče) ima namreč vsaka ekipa 3 petorke, kjer je prva sestavljena iz igralcev letnika 2007, druga iz igralcev letnika 2008, tretja pa iz igralcev letnika 2009. Na igrišču potem ekipe menjavajo petorke tako, da vedno isti letniki igrajo proti istim letnikom.

Olimpija je na turnir odšla v mlajši zasedbi, saj so igralci letnika 2007 še vedno polno zasedeni z državnim prvenstvom. So pa zato več priložnosti za igro dobili igralci letnika 2008 in 2009.

Pot za najmlajše Zmaje se je pričela že v četrtek zjutraj. Potovanje v Švico je trajalo praktično cel dan, kar pa mladeniče ni oviralo, da ne bi že prvi dan polno uživali in se veselili nove hokejske dogodivščine.

Igralci so skupaj s trenerskim spremstvom (na turnirju je igralce spremljal trener Andraž Praprotnik) ter z ostalimi ekipami prebivali v vojašnici, ki se nahaja v enem izmed zaklonišč, kar je vsemu dodalo še dodani čar pustolovščine.

Prvi tekmovalni dan ni bil preveč naporen. Prva tekma je Zmaje čakala šele popoldan, tako da so si lahko dopoldan vzeli čas za sebe, se podružili kot ekipa in si skupaj v prijetnem sprehodu ogledali mesto.

Da igralci niso bili lačni so poskrbeli starši, ki so svoje otroke spremljali na turnirju. Pripravili so pravo malo pogostitev in mladi hokejisti so pri tem še dodatno uživali.

Po že kar dolgem čakanju in stopnjevanju pozitivne nervoze je tekma le prišla na vrsto. Led je bil prebit, igralci so v živo začutili ritem turnirja in prvi tekmovalni dan je bil uspešen.

Drugi tekmovalni dan oz. tretji dan potovanja je bil za mlade Zmaje še najbolj naporen. Na sporedu so bile kar tri tekme, hkrati pa so se igralci udeležili tudi slovesne predstavitve ekip. Tako so bili igralci na prizorišču že nadvse zgodaj, kar pa jih ni zaustavilo, da ne bi prikazali dobre igre.

Med samimi tekmami je bilo nekaj časa za druženje s starši ter ostalimi sovrstniki. Na turnirju so bile ekipe iz Francije, Švice, Italije in celo Latvije. Vsaka ekipa je pripravila kakšbo posebnost in nekateri so se popolnoma vživeli v barve NHL klubov, ki so jih na turnirjh zastopali.

Za dodaten “NHL občutek” je bilo poskrbljeno tudi v slačilnici, saj si je ekipa na tleh zarisala hokejsko igrišče in napotki trenerja in “analiza” akcij je tako potekala še na posebno zanimiv način.

Četrti – zadnji dan turnirja se je ponovno začel z zgodnjm vstajanjem, a vse ekipe so bile kljub temu pravočasno na prizorišču in pripravljene na nove boje. Odigrane so bile še zadnje tekme tekmovanja v skupinah.

Ekipa Olimpije oz. bolje rečeno ekipa Ottawa Senators je v rednem delu dosegla dve zmagi, dva poraza in en neodločen rezultat. Na koncu je bilo to dovolj za borbo za končno 7.mesto na turnirju.

Zmaji so se v zadnji tekmi še posebej sprostili. Na sproti jim je stala domača ekipa pod znamko Dallas Stars. Igralci Senatorjev so tekmo dobili z rezultatom 7:1 in tako zasedli končno 7.mesto.

Po koncu zadnje tekme je sledilo še pospravljanje garderobe, vmes pa so starši v razstavnem prostoru ob dvorani, ki je služil za druženje obiskovalcev, pripravili prijetno in uspešno predstavitev Ljubljane in Slovenije.

Za konec so si nato vsi skupaj ogledali še finalno tekmo na turnirju. Hokejska dvorana, ki sicer gosti prvo Švicarsko ligo, je bila dokaj polna in otroci so lahko uživali v pravem športnem ambientu, ki ga verjetno niti niso še zares vajeni.

Po koncu turnirja je sledila še podelitev priznanj ekip na ledu. Igralci so na led zadrsali skozi Zmajeva usta, kar je seveda našim Zmajem bilo več kot domače.

Na koncu so še vsi igralci skupaj zadrsali, sledili so še zadnji pozdravi in fotografiranja in čas je bil za vrnitev.

Hokejsko koristno, za otroke pa vsekakor prijetno je bilo to nekaj dnevno druženje. A mladi Zmaji veliko počitna nimajo, saj jih tekom tedna že čakajo novi treningi, nato pa v naslednjem vikendu sledi nov tradicionalen mednarodni turnir – Železarček na Jesenicah.

 

 

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s turnirja si lahko ogledate na tej povezavi.

Več o turnirju si lahko preberete na uradni spletni strani turnirja na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top