skip to Main Content
Tudi v mestnem derbiju naši mladinci niso bili uspešni

V nedeljo 7. marca je bila na sporedu nova tekma v državnem prvenstvu mladincev. Po “Covid-19” premoru je bila to že tretja tekma. Na prvih dveh naši niso bili uspešni. Tokrat je bil na vrsti mestni derbi, a žal se tudi ta ni obrnil v našo korist….

Tekmo so bolje pričeli gostje. Že v drugi minuti so izkoristili pritisk na naša vrata. Kombinirali so na desni strani naših vrat, nato pa je sledila podaja na levo stran, kjer je gostujoči napadalec neovirano zadel v skorajda prazno mrežo. Vendar uvodni zadetek gostov za naše zmaje mogoče sploh ni bil nujno tako slab. V prejšnjih dveh tekmah so namreč bili naši tisti, ki so prvi povedli in na obeh tekmah so po uvodnem zadetku padli v igri. Tokrat pa je bilo obratno. Igralci Olimpije so se po prejetem zadetku dvignili in v nadaljevanju so bili oni tisti, ki so narekovali tempo. Na trenutke je bilo kar vroče pred gostujočimi vrati. A prva tretjina našega zadetka še ni prinesla. Ekipi sta na prvi odmor odšli s prednostjo gostov 1:0.

Čisto prve sekunde druge tretjine so sicer še pripadle gostom, saj so morali naši “oddelati” nekaj sekund kazni iz prvega dela, po tem pa so naši ponovno prevzeli pobudo. Sledila je prva priložnost v igri z igralcem več, ki jo naši niso izkoristili. Nekaj minut kasneje pa je prišla na vrsto nova igra z igralcem več. Tu pa so bili naši bolj zbrani. Zadetek je s samostojnim prodorom dosegel Žiga Mehle.

A izenačen rezultat se ni dolgo obdržal. Samo minuto kasneje so bili v napadu gostje. V navidez nenevarni situaciji, je gostujoči igralec iz obrata natančno in nenapovedano sprožil strel. Plošček je presenetil vse, vključno z našim vratarjem in gostje so bili ponovno v vodstvu. Sledile so minute malce bolj raztrgane igre, kjer so bili nekaj minut pred koncem ponovno uspešni gostje. Izkoristili so priložnost igri z igralcem več in dobri 2 minuti pred koncem druge tretjine je bilo vodstvo gostov že kar visoko 3:1.

Na srečo pa to ni bil končni rezultat drugega dela. Minuto kasneje je Žiga Mehle lepo našel Erika Mežnarja, ki je sam zadrsal v napad. V samostojnem prodoru je premagal gostujočega vratarja in rezultat je bil znižan na 3:2. Na vrsti je bila torej zanimiva zadnja tretjina.

V zadnjo tretjino so naši vstopili previdno a odločno. In do prvega zadetka nismo čakali dolgo. V 4. minuti zadnjega dela si je Martin Črepinšek priboril sodniški met vnapadalni tretjini. Plošček je podal do Blaža Stipaniča ,ki je z močnim strelom “iz prve” zadel in rezultat je bil 3:3. To je igro še dodatno poživilo in v nadaljevanju smo gledali hitro igro. Tu pa so zopet prišli na račun naši igralci. V 8. minutu zadnjega dela se je pred gostujočimi vrati boril Žan Flajs. Gostje so dobili plošček in ga izbili, a ga je še pred modro črto prestregel Urban Kokelj. Sledil je natančen strel in naši igralci so prvič na tekmi prešli v vodstvo.

Izgledalo je, da se je preobrat posrečil in da bodo naši zmaji po “Covid-19” premoru končno osvojili prvo zmago. A žal ni bilo tako.. Sicer so naši igralci še prihajali do priložnosti, a se tudi gostje niso predali. V 53. minuti je tako gostujoč igralec zadrsal v protinapad. Prišel je do našega vratarja, kjer je z natančnim strelom zadel in izid je bil ponovno izenačen. Ta zadetek je naše malce zmedel in to so gostje izkoristili. Samo minuto kasneje so ponovno prešli v vodstvo. Izvajal se je sodniški met v naši tretjini. Gostje so dobili plošček in z natančnim strelom premagali našega vratarja.

Do konca tekme je bilo še nekaj več kot 6 minut. Časa za izenačenje sicer še dovolj, a naši energije za nov preobrat žal niso več imeli. Sicer so še poizkušali. Na koncu celo brez vratarja. A to so izkoristili gostje, ki so v zadnjih trenutkih zadeli še v prazno mrežo in tako postavili končni izid 6:4.

V preostalih dveh tekmah so Jeseničani visoko s 7:0 premagali Triglav, Bled pa je bil s 5:3 boljši ob Maribora. Sedaj za naše mladince sledi nekaj dni več premora. Naslednja tekma bo na Jesenicah v nedeljo 14. marca.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top