skip to Main Content
Tudi pri mladincih finalna serija še ni končana

V četrtek 23. marca je bila na sporedu tretja finalna tekma v letošnjem U-19 prvenstvu. V Ljubljano so prispeli večni tekmeci, hokejisti iz Jesenic. Naši zmaji so na prvih dveh tekmah dokaj zanesljivo premagali svoje sovrstnike. Na prvi tekmi v Ljubljani sicer z malce več težavami, na drugi pa skorajda brez nekih posebnih težav. Pričakovali smo novo zanimivo tekmo, novo zmago naših zmajev in zaključek finalne serije. Žal pa se ni izšlo čisto tako….

Avtor: Mitja Pipan

Ekipi sta tekmo pričeli dokaj odprto. Videli smo veliko drsanja in kar nekaj strelov na nasprotnikova vrata. V 12. minuti pa smo videli tudi prvi zadetek. Najprej je bil na vsaki strani izključen igralec, tako da sta ekipi zadrsali v postavah 4-na-4. V tej igri pa je Nik Sečen dosegel hiter zadetek. Podala sta Tian Hebar in Mauro Zupanič. To je bil tudi končni rezultat prvega dela igre.

V drugem delu se igra ni bistveno spremenila. So pa gostje postopoma postajali vedno bolj nevarni. In to se je nato poznalo tudi pri rezultatu. V 34. minuti so zadeli in izid je bil izenačen. Gostje so obdržali svojo pobudo vse do konca druge tretjine, a izid se ni več spremenil.

Spremenil pa se ni niti v zadnji tretjini. Na začetku so svojo pobudo iz drugega dela prenesli gostje. Nato pa so naši postopoma pričeli prevzameti to pobudo. A proti koncu tretje trejine se je igra zopet umirila in ekipi sta nekako čakali na podaljšek oz. na napako nasprotne ekipe.

Avtor: Mitja Pipan

Z rezultatom 1:1 se je pričel prvi podaljšek. V podaljšku so več napadali naši. Se pa v finalu končnice podaljšek igra na polnih 20 minut s polnimi ekipami, tako da je bila sporedu celotna nova tretjina. Streli na nasprotnikova vrata so prihajali, zadetka pa kar ni bilo. Občasno se je tudi že videla utrujenost pri igralcih.

Nekako je postalo jasno, da bo današnjo tekmo odločila kakšna napada v obrambi ali pa neka samostojna akcija posameznega igralca. A po prvem podaljšku zadetka ni bilo in igra se je prevesila v nov podaljšek. Nato pa je prišla ta napaka. Pisala se je 87. minuta. Gostje so bili v napadu. Prvi poizkusi sicer niso bili uspešni, a je nato plošček prišel do napadalca na levi strani. Napadalec je bil postavljen dokaj v kot, a je vseeno sprožil močan strel proti vratom. Tu pa je plošček našel pot v mrežo in gostje so se lahko veselili svoje zmage. Tekma se je končala z rezultatom 2:1.

Na začetku tedna je izgledalo, da bo tekom tedna hokejske sezone konec za vse kategorije. Nato pa tekom tedna ukipi u-17 in u-19 nista izkoristili svojih “zaključnih žogic”, ekipa u-15 pa je z zmago izid v svojem dvoboju izenačila in tako se vse omenjene serije nadaljujejo tudi skozi vikend. Selekcija u-19 bo na led stopila v nedeljo na Jesenicah v svojih četrti finalni tekmi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top