skip to Main Content
Tudi na 8.tekmi državnega prvenstva so bile članice nepremagljive

Sobota 3.marca je prinesla še 8.tekmo državnega prvenstva za članice.

Igralke Olimpije so se odpravile v Celje.

Naslov državnih prvakinj je že v rokah Ljubljančank, a to ni pomenilo, da bodo igralke tekmo vzele zlahka. V prejšnjih tekmah je bilo značilno, da so nasprotnice igralk Olimpije v prvem delu tekme še nekako držale priključek, nato pa Ljubljančanke pričele prevladovati. Tokrat pa je bilo drugače.

Avtor: FB Profil Risinje

Igralke Olimpije so že takoj odločno vstopile v tekmo in že na začetku 3.minute so izkoristile priložnost v igri z igralko več, ko je po podaji Eve Dukarič in Pie Pren, za 1:0 zadela Nina Lončar. Nato je v 12.minuti sledila kazen na strani Ljubljančank in izgledalo je, da imajo domače igralke priložnost izid izenačiti. A ni bilo tako. V igri z igralko manj so namreč Ljubljančanke v naslednjih dveh minutah kar dvakrat zadele. Obakrat je bila podajalka Patricija Usnik in obakrat je bila strelka Pia Pren. Rezultat 3:0 je predstavljal že kar veliko prednost za igralke iz Ljubljane in če zraven štejemo še to, da sta bila kar dva zadetka dosežena v igri z igralko manj, je razumljivo, da je koncentracija domačim igralkam upadla. To so izkoristile Ljubljančanke, ki so do konca prve tretjine še enkrat zadele. Za 4:0 je bila, po podaji Gaje Pezdir in Urše Pazlar, uspešna Tamara Breznik.

Visoko prednost Ljubljančank so domače igralke v drugi tretjini znižale že po nekaj sekundah igre. A to ni bil znak začetka preobrata. Ljubljančanke so ohranile “mirno kri” in v 27.minuti je bilo, po zadetku Pie Pren, že 5:1 za Olimpijo. Na polovici tekme je sledila načrtrovana menjava vratark v domačih vratih, kar pa poteka srečanja ni bistveno spremenilo. V 32. in 35. minuti so Ljubljančanke še dvakrat zadele. Šesti zadetek je, po podaji Pie Pren, dosegla Eva Dukarič. Sedmi zadetek pa je, po podaji Nine Lončar in Eve Dukarič, dosegla Pia Pren. So pa vmes še enkrat zadele domače napadalke in tretjina se je končala z vodstvom Olimpije 7:2.

V začetku zadnje tretjine je sledila menjava tudi v Ljubljanskih vratih. Pio Dukarič je zamenjala mlada Lili Schuchtar. V zadnji tretjini sta mreži obeh vrat najprej malce mirovali, nato pa smo v 45.minuti videli kar 3 zadetke. Najprej je na 8:2, po podaji Patricije Usnik in Pie Pren, povišala Nina Maver. Nato so hitro zadele še domačinke in rezultat je bil 8:3. Čez nekaj sekund pa je na 9:3, po podaji Gaje Pezdir in Urše Pazlar, povišala Tamara Breznik. To pa je bilo tudi konec zadetkov Ljubljančank na današnji tekmi. Do konca tekme so bile potem bolj v ospredju domače napadalke, ki so še dvakrat zadele in tekma se je končala z rezultatom 9:5.

S tem se je tudi uradno končal prvi del rednega dela državnega prvenstva. Sledi še drugi del, ki je sestavljen le iz enega kroga tekem. Videli bomo torej še tri tekme, ki bodo odigrane glede na vrstni red v državnem prvenstvu. Najprej naj bi Ljubljančanke že naslednji vikend gostovale v Kranju, nato naj bi Kranjčanke gostovale v Celju, za konec pa naj bi 24.marca Celjanke gostovale pri Ljubljančankah. A točni datumi tekem še niso določeni.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v Državnem prvenstvu članic lahko spremljate na tej povezavi.

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top