skip to Main Content
Tudi Mladinci so uspešno odprli novo sezono

Poleg ostalih selekcij so ta vikend na led kot zadnji stopili še mladinci. S tem je bilo državno prvenstvo za sezono 2018/19 odprto.

Zmaji so se odpravili v Kranj. Gostovanja v Kranju so bila vedno zanimiva, pomembna in nenazadnje težka. A v letošnji sezoni želijo Zmaji, po nekaj malce slabših sezonah, krojiti vrh tekmovanja mladincev in dobre igre so želeli pokazati že takoj na začetku.

In to jim je tudi uspelo. Že v 4. minuti je po podaji Blaža Stipaniča in Marka Sojerja (prvič) zadel Žiga Mehle. Do konca tretjina so nato  gostje svoje vodstvo še povečali in po zadetku Galeeva Ravila sta ekipi odšli na prvi počitek z rezultatom 2:0.

Druga tretjina je bila še bolj zanimiva in dinamična. Najprej sta si ekipi “izmenjali” igro z igralcem več, a do spremembe rezultata ni prišlo. Nato pa so proti koncu 30. minute ponovno udarili Ljubljanski igralci in po podaji Luke Ogrinca in Marka Sojerja je ponovno zadel Žiga Mehle. A, tako kot se to nemalokrat pri hokeju zgodi, je sledil preobrat že v naslednji sekundah. Gostje so le 26 sekund po nadaljevanju igre dosegli svoj prvi zadetek in izid je bil znižan na 3:1.

Tekma je tako ostala izenačena in posledično je nervoza na igrišču rasla. Prišlo je do obojestranske izključitve, kjer pa so se bolje znašli Zmaji. V manj kot minuti nadaljevanja so dosegli dva zadetka. Prvega je po podaji Marka Sojerja ponovno dosegel Žiga Mehle, drugega pa kmalu zatem Gregor Žeželj. Takoj za tem je domači trener izvedel menjavo v domačih vratih, kar je sicer nalete gostov zaustavilo, ni pa zaustavilo nervoze na ledu. Do konca tretjine smo videli še kar nekaj dosojenih minut izključitve, a spremembe rezultata ni bilo.

V zadnji tretjini se je igra nato malce umirila. Žarek upanja je na kratko za domače posijal v 55. minuti, ko so izid znižali na 5:2, a izkazalo se je, da je to tudi vse, kar so bili danes proti razigranim Zmajem zmožni doseči.

Z zanesljivo in zasluženo zmago je bil zadovoljen tudi trener Ildar Rahmatullin: “V Kranju je vedno težko igrati. Igrišče je manjše in Kranjčani so v zadnjih letih vedno imeli zelo neugodno ekipo. A danes smo odigrali zelo dobro in zelo sem vesel takšne otvoritve državnega prvenstva.

Na drugi tekmi uvodnega kroga so Jeseničani doma s 6:2 premagali Maribor. Tekma med Bledom in Crveno Zvezdo ni bila odigrana.

Zmaji prvenstvo nadaljujejo šele v četrtek 27.septembra, ko v Tivoli prihajajo Založani. Bodo pa zato mladinci naslednjo nedeljo ponovno obiskali Celovec, kjer bodo odigrali novo pripravljalno tekmo.

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko in dogajanje s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko dogajanje v prvenstvu mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top