skip to Main Content
Tudi mladinci so tik pred osvojitvijo državnega naslova

V nedeljo 19. marca je bila na sporedu druga finalna tekma letošnjega u-19 prvenstva. Po izenačeni in zanimivi prvi tekmi v Tivoliju, ki so jo s 3:2 dobili naši zmaji, smo pričakovali novo težko in izenačeno tekmo. A tokrat temu ni bilo čisto tako….

Ekipi sta tekmo pričeli dokaj mirno. Strelov ni bilo veliko. A takšna igra je očitno bolj ustrezala našim, saj so lahko mirno in potrpežljivo čakali na napake domačih. V 6. minuti so morali naši sicer braniti igro z igralcem manj na ledu. Sredi kazni so naši izbili plošček iz tretjine. V tretjini domačih je bil najhitreje pri ploščku Urban Podrekar, ki je podal do Jakoba Pečnika in ta je zadel za 1:0. Premoč naših pa je nato kronal v 18. minuti še Tay Petronijevič Lepša, ki je prestregel podajo domačih v obrambni tretjini in z natančnim strelom premagal domačega vratarja za 2:0. To je bil tudi končni rezultat prve tretjine.

Naši so imeli v prvi tretjini pobudo in so zasluženo vodili. A domači so se v drugo tretjino podali bistveno bolj odločeno in morebiti se je tu tekma dokončno prelomila. Domači so namreč pritisnili na naša vrata. Nato pa so dobili še priložnost v igri z igralcem več. V teh uvodnih minutah so sprožili večino strelov, ki jih je statistika zabeležila za celotno tretjino. A naša obramba in vratar Luka Kolin sta bila nepremagljiva. Ko pa so bile postave ponovno polne, pa so naši uprizorili protinapad. Mauro Zupanič je prevzel plošček v naši tretjini, podal do Taya Petronijevič Lepše, ta pa je bil v protinapadu najprej spretnejši od branilcev, nato pa še od vratarja in naši so povedli s 3:0. Naši so ponovno prevzeli pobudo, ki so jo nato kronali še z enim zadetkom v 29. minuti. Podal je Jošt Žibert, strelec pa je bil Martin Vahen. Bili smo na polovici tekme in ta je bila praktično odločena.

Sicer se domači še ni predali. Do konca tretjine so izid znižali na 4:1. Zadetek so nato dosegli tudi še v zadnji tretjini, a enega so dosegli tudi naši po podaji Jošta Žiberta in Mauro Zupaniča. Strelec je bil Nik Sečen. Zaključek tekme je tako minil brez pretiranega pritiska domačih in zmaga je zasluženo odšla v Ljubljano.

Nova, tretja, morda že odločilna tekma bo ponovno v Tivoliju v četrtek.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top