skip to Main Content
Tudi mladinci so sezono odprli z zmago

V nedeljo 15. septembra so svojo sezono odprli tudi naši mladinci. V Tivoli je prispela ekipa KHL Mladost.

Ekipa KHL Mladost je v letošnji sezoni novinec, tako da prave vrednosti ekipe nismo poznali, vsekakor pa je jasno, da so tekme z borbenimi zagrebčani vedno neugodne. In tudi tokrat je bilo tako.

Uvodne minute so pripadle gostom. Naši zmaji so prvi strel na gostujoča vrata sprožili šele v 3. minuti. S pa so se naši napadi pričeli počasi stopnjevati. To je trajalo vse do 15. minute. Naši igralci so si priborili plošček v obrambni tretjini. Ta je prišle v srednjo tretjino, od koder jo je Karlo Marinkovič podal do prodirajočega Gašperja Šubica. Gašper je prodiral vse do nasprotnikovih vrat, kjer je vratar skorajda ubranil strel iz bližine. A plošček je nekako le prešel golovo črto in Olimpija je povedla z 1:0. Zadetek je goste kar malce zmedel. Sledil je sodniški met, ki ga je dobil Blaž Stipanič. Ta je plošček podal do Luke Ogrinca, ki je prodrl v napadalno tretjino gostov. Tu pa je Luka plošček podal Žigi Mehletu, ki je zanesljivo zadel in že nekaj sekund po prvem vodstvu so zmaji vodili že z :2.0. Igra se je umirila in vse do konca tretjine novih priložnosti ni bilo.

Drugi del igre se je pričel z rahlo zamudo, ki so jo povzročili gostje s poznim prihodom iz slačilnice. Sodniki so gostom prisodili kazen zavlačevanja igre in drugo tretjino so zmaji pričeli v igri z igralcem več. Vendar tega niso izkoristili. Nekaj časa je bila igra dokaj mirna, nato pa se je ta sredi druge tretjine ponovno razživela. Več so bili v napadu naši igralci. V 32. minuti so si tako naši igralci priborili nov plošček v sodniškem metu. Priboril ga je Gregor Žeželj. Plošček je podal do Žige Mehleta, ki je neoviran prodrl pred vrata gostov, kjer je z natančnim strelom povišal vodstvo na 3:0.

Izgledalo je, da je tekma odločena in da jo bodo naši zmaji mirno pripeljali do konca. A ni bilo čisto tako. Gostje se niso predali in občasno še vedno ogrožali naša vrata. V 38. minuti je prišlo do izključitve na naši strani. Gostje so si priborili plošček v sodniškem metu in so postavili napadalno formacijo. Plošček je nekaj časa krožil, nato pa je sledil natančen strel s pol-razdalje in vodstvo zmajev je bilo znižano na 3:1.

Na vrsti je bila še zadnja tretjina. Ta se je odprla dokaj mirno. Navala in napada gostov ni bilo. Še najlepša priložnost se je ponudila Gregorju Žežlju, ki je v 45. minuti zadel okvir vrat. Igra se je nato v naslednjih minutah kar malce raztrgala. Prekinitev je bilo veliko in čas je tekel počasneje. Proti koncu pa so se gostje sestavili in postajali so vedno bolj nevarni. To je trajalo vse do 58. minute, ko so gostje lepo podali iza naših vrat pred vrata. Sledil je natančen strel in zadetek za znižanje rezultata na 3:2.

Gostje so začutili svojo priložnost in so močno pritisnili. A naša obramba je vse napade zdržala. Gostom ni pomagala niti minuta odmora, niti igra brez vratarja. Rezultat je do konca tekme ostal nespremenjen in naši zmaji so se lahko veselili zmage na uvodnem srečanju.

Na preostalih tekmah so igralci Slavije sicer celotno tekmo vodili, a na koncu zelo tesno premagali Blejčane s 4:3, lansko-letni finalist Maribor, pa je doma izgubil proti Kranju z 2:1. Načrtovana tekma med Jeseničani in Beograjčani ni bila (še) odigrana. Prve tekme so pokazale, da nas letos čaka zelo izenačeno prvenstvo. To bi se za zmaje moralo nadaljevati že v nedeljo s tekmo na Jesenicah, a je ta tekma zaradi sodelovanja na EBYSL-U20 tekmovanju preložena na kasnejši datum. Naslednja tekma za naše mladince je tako na sporedu v četrtek 26.9 na Bledu.

Zapisal: Vladimir Ban

 

Fotografije s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Video posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer lahko celotno dogajanje v kategoriji mladincev spremljate na tej povezavi.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top