skip to Main Content
Tudi letošnji turnir v Kromerižu je uspešno zaključen

Te dni je v Kromerižu na Češkem potekal tradicionalni Božični turnir, ki se ga Olimpija udeležuje že vrsto red zapored.

Na turnirju so poleg Olimpije nastopale še domača ekipa Kromeriž, ekipa Partizan, HC Prerov ter MHKM Skalica. Domačini so na turnirju v vseh kategorijah nastopali z dvema ekipama.

Dobra stvar turnirja je, da hkrati potekajo trije turnirji. Igralci letnikov 2009 (in nižje) se pomerijo na 1/3 igrišča, kjer vsak klub nastopa z A in B ekipo. Vzporedno tako poteka turnir A ekip ter turnir B ekip. Dodatno pa nato poteka še turnir za igralce letnikov 2008 (in mlajše), ki se pomerijo v igri na celotno igrišče.

Letošnja odprava v Kromeriž je bila tako zelo številčna, saj so je turnirja udeležilo kar 35 mladih Zmajev.

Že prvi dan, ki je minil v potovanju iz Ljubljane v Kromeriž je bil pester. Igralci so se na avtobusu zabavali in komaj so dočakali, da avtobus pripelje do končnega cilja. Sledila je večerja in nato počitek.

Že takoj naslednji dan je sledil prvi tekmovalni dan. Razpored je narekoval, da prvi del dneva igrajo igralci na 1/3 igrišča, drugi del pa igralci na celo igrišče. Za najmlajše je to pomenilo zgodnje vstajanje, saj so jih prve tekme na sporedu čakale že ob 7.45. A mlade Zmaje to ni zmotilo, da niso s polnim zagonom stopili na led in že od prve minute naprej prikazali pravo borbenost.

Medtem ko so se namljaši podili na ledu, so tisti starejši, ki nastopajo v igri na celotno igrišče poiskali v bližini ledene dvorane telovadnico in kot da ne bi mogli čakati, da se hokejski program začne tudi za njih, so v dvorani “na polno” izvajali medsebojne tekme v FloorBallu.

Čas je hitro mineval in po kosilu, so najmlajši že kar malce utrujeni odšli na izlet po mestu, tisti starejši pa so že kar malce neučakano skočili v hokejsko opremo in se pripravili na prve tekme

Prvi dan je bil dolg. Zadnja tekma za Zmaje se je končala šele sredi večera in sledil je zaslužen počitek.

Tretji dan potovanja oz. drugi tekmovalni dan na turnirju je sledil v podobnem ritmu. Najmlajši so se že zgodaj odpravili proti dvorani, kjer so jih čakale nove borbe. Tisti malce starejši, pa so v miru počivali in se pripravljali na popoldansko dogajanje. Po kosilu pa so se vloge ponovno zamenjale. Najmlajši so se odpravili na zasluženo prosto popoldne, starejši pa so morali oddelati svoj urnik na ledu.

Četudi se urniki igranja na 1/3 igrišča ter na celo igrišče niso križali, so mladi Zmaji izkoristili vsak možen trenutek, da so si ogledali tekme svojih soigralcev in za njih bučno navijali. Pri tem ni manjkala niti podpora staršev, ki so se ponovno v velikem številu udeležili turnirja, kar je zelo pohvalno.

Sledil je zadnji tekmovalni dan ter zadnji dan potovanja. Jutranja tradicionalna simpatična “zmeda” pri lovljenju urnika, pakiranja kovčkov ter pospravljanja sob je minila v “normalnem” tempu. Na ledu so bili dvoboji zadnjega dneva tudi zelo tekmovalni. Namreč skozi celoten turnir so se seveda beležili rezultati in marsikateremu igralcu ni bilo vseeno katero mesto bo njegova ekipa zasedla. Vsi mladi igralci so si seveda želeli osvojiti prvo mesto.

Najprej so na led stopili najmlajši. Ti so z borbenostjo potrdili odlične igre skozi celoten turnir. Na koncu je ekipa 2009-A v svoji konkurenci osvojila 1.mesto, ekipa 2009-B pa 2,mesto.

Sledil je popoldanski del programa. Tudi tukaj so Zmaji pokazali veliko borbo in zelo dobre igre. V celotnem turnirju so na koncu v 6 tekmah, 4 zmagali, 2 krat pa odigrali neodločeno in z malce manj športne sreče je to pomenilo končno 3.mesto na turnirju.

Trenerja Rok Prusnik ter Jure Vnuk, ki sta vodila odpravo v Kromeriž sta bila s prikazanimi igrami zelo zadovoljna in sta na koncu iskreno čestitala vsem igralcem za prikazano igro ter borbo. Za nas so bili vsi zmagovalci turnirja!

Turnir je bil tako zelo pozitiven za mlade igralce, da so tudi sami okusili žar borbenost in tekmovalnosti na mednarodni sceni in da so seveda v 4-dnevnem programu maksimalno uživali v medsebojnem druženju. Seveda ni manjkalo veselja, ni manjkalo zanimivih pripetljajev ter seveda ni manjkalo niti solz domotožja. A to je vse normalno in ekipa se je lahko dodatno povezala in prepričani smo, da so otroci od potovanja odnesli veliko lepih in koristnih izkušenj.

Na drugi strani je bil turnir tudi zelo koristen za strokovno vodstvo. “V živo” so se lahko prepričali, kaj v klubu delamo v redu in kaj je tisto, kjer se lahko še dodatno izboljšamo. S prikazanim so bili zelo zadovoljni in s še večjim zagonom se bodo skupaj z mladimi igralci lotili novih treningov.

Na koncu še enkrat pohvala vsem nastopajočim igralcem za prikazano borbo in igre. Za nas ste vsi zmagovalci Kromeriža!

S tem so zaključena tekmovanja najmlajših v tem koledarksem letu. Nadaljevanje bi moralo slediti že 7.januarja s turnirjem U-8 in U-10 ekip na Bledu, a je žal ta turnir zaradi zasedenosti dvorane prestavljen na kasnejši termin. Naslednji turnir bo tako verjetno šele Ljubljanski, ki je na sporedu 21.januarja.

 

 

 

Fotogalerijo ekipe 2008 si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe 2009A si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo ekipe 2009B si lahko ogledate na tej povezavi.

 

Sicer pa lahko vsa dogajanja otroških selekcij spremljate na naslednjih povezavah:

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top