skip to Main Content
Tudi kadeti so tekmovanje v letošnji sezoni pričeli z zmago

V soboto 18. septembra so svojo letošnjo tekmovalno sezono pričeli tudi kadeti. Naši fantje (ki branijo naslov državnega prvaka) so se odpravili v Maribor. Maribor v selekciji u-17 vedno velja za zelo dobro ekipo, tako da je bilo to prvo gostovanje vse prej kot enostavno.

A naši mladi zmaji so bili odločeni, da vse točke pripeljejo domov in tekmo so pričeli zelo odločno. V prvi tretjini so domače nastreljali v strelih na gol z 11:7 in v 5. ter 6. minuti prelomili rezultat z dvema zadetkoma. Prvega je brez podaje zadel Jaka Modic Ščavničar, drugega pa je po podaji Vala Eneja Jenkota dosegel Jan Petelinkar.

V drugi tretjini smo nato gledali bolj izenačeno igro, ki pa je povečini potekala na sredini igrišča. Vsega smo videli 9 strelov za gol (od tega 5 domači). A vseeno so bili bolj učinkoviti naši. Po podaji Gaberja Belec Poženela je zadel Ian Petronijevič Lepša.

Vodstvo 3:0 je bilo na začetku zadnje tretjine visoko in ko je v 49. minuti na 4:0 povišal še Tevž Žibert (brez podaje) je izgledalo, kot da je tekma odločena. A domači se vseeno niso še predali. V tem delu igre so bili oni tisti, ki so na koncu zabeleželi več strelov na naša vrata (13:7) in to je se poznalo tudi na rezultatu. Takoj po našem zadetku so domači krenili v protinapad in naši so bili primorani storiti prekršek za kazenski strel. Domači so bili učinkoviti in rezultat je bil znižan na 4:1. Dobro minuto za tem, pa je sledil še en zadetek in v 50. minuti je bilo vodstvo prepolovljeno na 4:2. Tekma je postala zanimiva. Naši so zdržali vse nalete, nekaj minut pred koncem pa so nato domači iz igre potegnili vratarja. To pa so naši izkoristili in Jan Petelinkar je dosegel svoj drugi zadetek, tokrat brez podaje in v prazno mrežo. Tekma je bila tako dokončno odločena, rezultat pa še ni bil dokončen. V zadnjih sekundah je svoj drugi zadetek dosegel še Ian Petronijevič Lepša in tekma se je končala z izidom 6:2.

Na preostalih tekmah je Triglav s 7:0 premagal Zagreb, Slavija je bila doma s 5:2 boljša od Celja, v razburljivi tekmi pa so Blejčani s 3:2 premagali Jesenice.

Tekmovanje naši kadeti nadaljujejo naslednjo nedeljo, ko bodo gostovali v Celju.

 

Zapisal: Vladimir Ban

 

Nekaj fotografij s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Sicer pa lahko celotno dogajanje v kategoriji kadetov spremljate na tej povezavi.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top