skip to Main Content
Trojni program v EBYSL ligi ni prinesel novih točk

Ta konec tedna je bil posebej delaven tudi za ekipo U-20, ki tekmuje v tekmovanju EBYSL. V treh dneh smo videli kar tri tekme.

Najprej so se Ljubljančani v četrtek 2.2 odpravili na Dunaj, nato pa so v petek 3.2 in soboto 4.2 dvakrat doma gostili ekipo Okanagan. Spomnimo, da so Ljubljančani v tekmovanju EBYSL po malce slabšem začetku sredi sezone pričeli prikazovati bistveno boljše igre, tako da je v danem trenutku že kazalo, da bi se ob dobrem razpletu še lahko borili za mesta v končnici tekmovanja. V prejšnjem vikendu na gostovanju na Dunaju in pri Debrecenu niso bili uspešni, tako da je bil ta trojni program v resnici zadnja možnost, da bi še lahko računali za ugoden razplet za končnico. Žal se ni izšlo po načrtih….

Najprej je v četrtek sledilo gostovanje na Dunaju. Gostovanja na Dunaju so v letošnji sezoni za Zelene vedno težavna. Ekipa Dunaja prepričljivo vodi v naši EBYSL tekmovalni skupini in tudi v skupnem seštevku vseh EBYSL skupin so čisto pri vrhu. Hkrati pa se je kar nekaj gostovanj na Dunaju obrnilo tako, da je bila ekipa Olimpije zelo zdesetkana.Tokrat so Ljubljančani sicer na Dunaj odpotovali vsaj približno kompletni (15 igralcev in 2 vratarja(, a vseeno kaj dosti več od srčne borbe niso uspeli iztržiti. Igralci Dunaja so bili tekom večine igre boljši nasprotnik.

Že v prvi tretjini so z 18:4 nastreljali goste in vodstvu 2:0 za domače se nismo mogli izogniti. V drugi tretjini so sicer Ljubljančani pokazali bistveno boljšo igro, a žal jim zadetka za znižanje rezultata ni uspelo doseči. Dokončno je bila tekma prelomljena v 29.minuti, ko so domačini z dvema hitrima zadetkoma v roku 30 sekund pobegnili na 4:0. Igralci Olimpije so se sicer borili še naprej, a moči za preobrat enostavno ni bilo več. Do konca tekme smo nato videli še po en zadetek na vsaki strani.

Časten zadetek za Zelene je v zadnji tretjini po podaji Luke Ulamca in Andraža Zibelnika dosegel Mark Sever (ta zadetek si lahko ogledate na spodnji povezavi). Tekma se je tako končala s končnim rezultatom 5:1.

Bistveno bolj pomembna tekma za Olimpijo je sledila že takoj naslednji dan v Tivoliju proti ekipi Okanagan. Ekipa Okanagan je praktično že uvrščena v končnico tekmovanja a so Zmaji letos že nekajkrat dokazali, da lahko proti ekipam, ki so višje na lestvici kot Olimpija, niso pa čisto pri vrhu, igrajo povsem enakovredno oz. so lahko celo bistveno boljši nasprotnik.

Prva tretjina je minila v hitri igri z veliko podaj in igranja na telo. Gostje so bili občasno sicer nevarnejši nasprotnik, vendar so domači igralci držali ravnotežje in ob izključitvah gostov prišli do svojih priložnosti. Vseeno se je tretjina končala v korist gostov z 1:0. Drugo tretjino so igralci Olimpije pričeli z igralcem več v polju, saj je moral gostujoči igralec odslužiti še nekaj sekund kazni iz prvega dela, a so kljub vsemu tretjino bolje pričeli gostujoči igralci. V 22.minuti so v napadalni tretjini izvedli hitro menjavo in gostujoči napadalec je zadrsal na led pri vratih, ki so bližje golu, izkoristil nepozornost Ljubljanskih branilcev in se sam pojavil pred domačim vratarjem. 2:0 za goste. Takoj za tem so gostje zadeli še stativo. Ljubljančani so nato le uspeli vrnili ravnotežje v igro in ponovno smo videli hitro igro in trdo igro s priložnostmi na obeh straneh. Gostje so si priigrali nekaj lepih priložnosti, a je odlični vratar Aljaž Oblak rezultat ohranjal nespremenjen. Na drugi strani so v 37.minuti končni prišli na svoj račun tudi domači igralci. Izvajal se je buli pred vrati gostov. Mark Stražišar je buli uspešno dobil in podal plošček nazaj Matjažu Šubicu, ki je z močnim strelom v zgornji vratarjev kot rezultat znižal na 2:1 (posnetek tega zadetka si lahko ogledate na spodnji povezavi).

Tekma je bila tako v začetku zadnje tretjine, sicer z vodstvom gostov, še popolnoma odprta. Nadaljevala se je odprta in hitra igra. Po nekaj priložnostih na obeh straneh je sledila 47.minuta. Buli v napadalni tretjini gostov. Ljubljančani so sicer dobili buli, a jim je plošček ušel na palico gostov, ki so zadrsali v hiter protinapad in… 3:1 za goste. Igralci Olimpije so se borili naprej. Sledilo je nekaj lepih priložnosti (med drugim je Nik Sitar zadel stativo ob igri z igralcem več), a vrata gostov so ostala zaklenjena. Sledila je 54.minuta. Ljubljančani so pritiskali na vrata gostov, ki so nekako uspeli plošček izbiti iz obrambne tretjine. Hitro so zadrsali v protinapad 3-na-1. Aljaž Oblak je prvi strel napadalcev še uspel ubraniti, a je odbiti plošček prišel nazaj na palico gostujočega napadalca, ki je neubranljivo povišal na končni rezultat 4:1. V tem trenutku je bila tekma praktično odločena. Moška igra skozi celotno tekmo je na igralcih pustila sledi in v zaključku smo videli še nekaj nervoze. Najbolj vroče je bilo tik pred koncem, ko je Urban Pipan ob hitrem protinapadu gostov sicer res napravil prekršek, a so gostje burno odreagirali in najprej je napadalec gostov napadel Urbana, ki se je pravilno umaknil, a so nato v incident vmešali še Jurija Jovana, ki pa se je gostom postavil po robu in sledil je manjši pretep. Vsa zadeva se je po nekaj minutah umirila in sodniki so udeležence poslali na kazensko klop. Do konca tekme nato pravih priložnosti ni bilo več in tekma se je končala z zmago gostov 4:1.

Že takoj naslednji dan je sledila tretja tekma v treh dnevih oz. druga z ekipo Okanagan. Tokrat je v ekipi prišlo do manjših sprememb. Ekipa ni mogla računati na Andraža Zibelnika, ki je prejšnji dan tekmo končal z nekaj šivi na bradi  (zadel ga je plošček). Hkrati pa je tekmo v vratih pričel Luka Zorman. Ljubljančani so bili odločeni, da v “povratni” tekmi vrnejo gostom za včerajšnji poraz, a tekma se žal ni pričela tako kot smo si vsi skupaj želeli. Zeleni so namreč tekmo pričeli kar malce nervozno oz. v krču, kar so hitri in učinkoviti gostje hitro izkoristili in v 7.minuti povedli že z 2:0. Igralci Olimpije so sicer takoj zatem imeli lepo priložnost (Matjaž Šubic), a mreža se ni zatresla. Zeleni so počasi vzpostaviti ravnotežje v igri, a zopet so se znašli v situaciji, ko je bilo potrebno loviti zaostanek. Borbenost Ljubljančanov se je kmalu obrestovala. V 18.minuti je proti golu prodiral Marcel Lavriša. Plošček so mu obrambni igralci gostov uspeli izbiti še pred strelom, a ta je prišel do Jureta Rusa, ki je neubranljivo znižal rezultat na 2:1 (posnetek tega zadetka si lahko ogledate na spodnji povezavi).Do konca tretjine smo nato videli še nekaj lepih priložnosti na obeh straneh, a vratarja sta poskrbela, da se rezultat ni več spremenil.

Če so v prvi tretjini bili gosti vseeno malce bolj nevarni od Ljubljančanov, pa te razlike v drugi tretjini ni bilo. Igralci Olimpije so borbeno vstopili v tretjino in igra je bila povsem odprta in izenačena. Prva priložnost za Olimpijo je prišla že v 22.minuti. V napadu je do strela prišel Jovan Jurij. Prvi strel je vratar ubranil, a je Jovan odbitek ujel in še pred novim strelom je igralec gostov naredil prekršek za izključitev. Sodniška roka se je dvignila, plošček je prišel do Jana Pušenjaka, ki se je sam znašel na levi strani. A še preden je lahko Jan ustrelil proti vratom je sodnik igro prekinil, misleč da se je ploščka že prej dotaknil gostujoč igralec… Igralci Olimpije so nato močno pritisnili na vrata gostov. Po dveh minutah z igralcem več je takoj sledila nova izključitev. Žal, kljub obleganju, v 4 minutah igre z igralcem več domači niso zadeli in morebiti se je ravno v tem delu tekma prelomila v korist gostov. Po 4-minutni absolutni premoči Ljubljančanov bi sicer lahko sledila nova kazen za goste, a se sodnik ni odločil, da prekršek obrambnega igralca kaznuje z novo kaznijo. Prekršek je bil storjen nad Markom Stražišarjem, ki je nato zaradi ugovarjanja dobil tudi 10 minutno disciplinsko kazen in igre se je počasi vrnila v enakovreden odprt dvoboj med ekipama. V takšni igri pa so bili ponovno srečnejši gostje. V 36.minuti je gostujoči napadalec pobegnil Ljubljanskim branilcem, se sam znašel pred našim vratarjem in rezultat je bil 3:1. S tem pa akcij v drugi tretjini še ni bilo konec. Proti koncu igre v tej tretjini se je Olimpija znova znašla v igri z igralcem več. Tokrat so bili Ljubljančani bolj učinkoviti. Luka Ulamec je ob postavljenem napadu lepo podal na modro črto Žigi Krašovcu, ki je ustrelil na gol. Vratar je strel ubranil, a ga je spretni Mark Sever pred vrati potisnil v mrežo (posnetek tega zadetka si lahko ogledate na spodnji povezavi). Gostujoči igralci so sicer bučno protestirali, češ da je sodnik že pred strelom Marka Severja igro prekinil, a obveljal je upravičeno dosojen zadetek. Z rezultatom 3:2 se je druga tretjina tudi končala.

Zadnja tretjina se je pričela z naletom igralcev Olimpije. Že takoj v prvi minuti sta svojo priložnost dočakala Nik Sitar in Matjaž Šubic, a nista bila natančna. Videli smo še nekaj strelov domačih, nato pa kratek pritisk gostov, ki je ponovno poskrbel za nekaj nervoze na gostujoči klopi. Gostje so pritiskali in pred vrati se je sam znašel gostujoči napadalec. Juriju Jovanu ni preostalo drugega, kot da je gostujočega napadalca zaustavil s prekrškom. Po prekršku se je plošček v gneči pred golom skotalil v Ljubljanska vrata in gostujoči igralci so zahtevali zadetek. A je sodnik tekmo prekinil že ob prekršku in gostje so se morali zadovoljiti z igro z igralcem več. Olimpija je nalete gostov v igri z igralcem več sicer odbila (Luka Ulamec je imel celo priložnost za izenačenje). A čez nekaj minut je sledila nova kazen, kjer pa so gostujoči igralci izkoristili igro z igralcem več in pobegnili na 4:2. V zadnjih 10 minutah smo nato sicer videli napade Zelenih, a prave moči za preobrat žal ni bilo več. Na koncu je trener Andrej Brodnik poizkusil še z igro brez vratarja. Ljubljančani so še zadnjič pritisnili na gostujoča vrata. Pritisk je trajal kar nekaj časa in na koncu so Zeleni vseeno uspeli doseči vsaj en zadetek. 16 sekund pred koncem je po podaji Luke Ulamca zadel Matjaž Šubic za končnih 4:3.

Trojni razpored se torej za Ljubljančane ni razpletel tako kot smo si želeli in načrtovali. S tremi porazi so Ljubljančani tudi dokončno izven kombinacij za končnico in se bodo morali letos prvič odkar nastopajo v tekmovanju EBYSL zadovoljiti s koncem sezone že po koncu rednega dela tekmovanj. Igralce Olimpije do konca sicer čaka še 5 tekem. Kar 4 od teh tekem se igrajo proti mestnemu tekmecu HK Slavija Junior. Kljub temu, da boja za končnico več ni, pa bo torej konec rednega dela prvenstva za Zelene še kako zanimiv in pomemben. Ekipa HK Slavija Junior se trenutno nahaja na prvenstveni lestvici za ekipo Olimpije (zaostanek 5 točk) in verjamemo, da si bodo želeli igralci Slavije  ta vrstni red obrniti v svojo korist, a hkrati tudi verjamemo v naše Zmaje, da bodo kljub porazom, ki so jih doživeli v teh dneh, dokazali, da so še vedno del zgornjega dela lestvice ekip v EBYSL tekmovanju in da je ekipa pod Rožnikom vseeno najboljša ekipa v Ljubljani.

 

Zapisal: Vladimir Ban

Statistiko s četrtkove tekme na Dunaju si lahko ogledate na tej povezavi

Statistiko s petkove tekme proti Okanaganu si lahko ogledate na tej povezavi

Statistiko s sobotne tekme proti Okanaganu si lahko ogledate na tej povezavi

Fotogalerijo s petkove tekme proti Okanaganu si lahko ogledate na tej povezavi

Fotogalerijo s sobotne tekme proti Okanaganu si lahko ogledate na tej povezavi

Stanje na lestvici si lahko ogledate na tej povezavi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top