skip to Main Content
Tri točke za domačo zmago Zmajev

Ljubljana, 22. 11. 2017 – Hokejisti SŽ Olimpija so po treh tednih znova igrali na domačem tivolskem ledu. Gostili so italijansko ekipo Pustertal Wölfe in zabeležili tri točke za zmago z 2:0.

Zmaji so tokrat še drugič premagali volkove iz Brunicka, ki so v tekmo vstopili zelo motivirano. Na zadnjem medsebojnem obračunu v Brunicku so namreč po kazenskih strelih slavili Ljubljančani. Tekma se je celih 60 minut stopnjevala napetost in obiskovalci v dvorani so spremljali atraktivne predstave obeh ekip. Tudi tokrat se je izkazal Robert Kristan, ki je ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

Ljubljančane je že v prvi tretjini povedel v vodstvo Andrej Hebar po podajah Matica Kralja in Mihe Zajca. V nadaljevanju igre sta oba vratarja dobro branila svojo mrežo. Pred koncem tekme so volkovi poskusili z napadalcem več, kar je po podaji Mihe Pesjaka in Črta Snoja izkoristil Aljaž Uduč in zadel v prazni gol gostujoče ekipe.

»Današnja tekma je bila ena boljših v tej sezoni. Vsi smo igrali disciplinirano, vsak je opravil svojo nalogo, kot smo se dogovorili. In rezultat je bil seveda logična posledica«, je obračun v Tivoliju povzel branilec Maks Selan.

»Verjetno je malo ljudi, ki so nas videli na tem položaju na lestvici. A mi smo verjeli v našo igro. Če igramo, kot smo se zmenili, lahko dosežemo marsikaj. Zaenkrat nam kaže dobro in upam, da nam bo šlo tako naprej.«

Maks Selan je eden izmed igralcev, ki so se odločili igrati novo zgodbo Olimpije in ljubljanskega hokeja. Pravi, da je pri HK SŽ Olimpija zadovoljen, kjer se v vlogi nekakšnega mentorja mlajšim soigralcem počuti odlično. Fantje v ekipi znajo stopiti skupaj in kot ekipa delujejo odlično. »V klubu je v letošnji sezoni vse drugače, razmere so urejene, kar velja od prve do zadnje stvari. Igralci smo tu, da igramo hokej, ni se nam ni treba obremenjevati z nobenimi drugimi stvarmi.«

Maks Selan je še povedal, da je AHL dobra liga, večkrat po krivici podcenjena, z igranjem v ligi je zadovoljen. »Vedel sem, da lahkih tekem ne bo, pa četudi igramo z nižje uvrščenimi na lestvici. Vsaka tekma je težka«, je strnil misli po zmagi.

Naslednja domača tekma bo v sredo, 29. novembra, ob 19. 15, ko v Tivoli prihaja ekipa iz Asiaga.

 

P.P.

 

Statistiko s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Fotogalerijo s tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Posnetek celotne tekme si lahko ogledate na tej povezavi.

Celotno dogajanje v AHL tekmovanju lahko skozi sezono spremljate na tej povezavi.

 

 

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top