skip to Main Content
Zmaji s tremi točkami iz Pustertala

Tudi na drugem gostovanju ta teden so zmaji slavili s 3:0. V torek na Jesenicah v polfinalu državnega prvenstva, v petek zvečer v Brunicu pri HC Pustertal. Vratar Paavo Hölsä je tako že drugič ta teden zaklenil vrata.

Današnja tekma je bila že tretji obračun zmajev z znanim tekmecem v rednem delu ICEHL, dvakrat so bili boljši Ljubljančani, enkrat Južni Tirolci, ki bodo februarja še enkrat gostovali v Ljubljani.

Čeprav v prvi tretjini nismo videli zadetkov, so gostje nakazali, da so v Brunico prišli po zmago. Lepi priložnosti sta imela Blaž Tomaževič in Wade Murphy, a v slačilnico sta ekipi ob prvem premoru odšli  brez zadetkov. V 23. minuti je za vodstvo zmajev poskrbel Anže Ropret s svojim prvim golom v ICEHL v tej sezoni. V nadaljevanju tretjine je imel lepo priložnost tudi Sébastien Piché, a je domače rešila vratnica. Tudi v zadnji tretjini so ritem narekovali zmaji. Svoj prvi zadetek v ICEHL je dosegel Aljoša Crnovič v lepi samostojni akciji. Zmaji so imeli še nekaj priložnosti za povišanje vodstva, a za končnih 3:0 je zadel Guillaume Leclerc, po tem ko je tener domače ekipe iz igre tri minute pred koncem tekme potegnil vratarja .

Zmaji so pokazali odlično igro, bili stoodstotni v igri z igralcem manj, proti vratom Joshue Sholla so sprožili 29 strelov. Na drugi strani pa je Paavo Hölsä ubranil vseh 22 strelov hokejistov Pustertala in že drugič v tem tednu ohranil mrežo zmajev nedotaknjeno, ki so s tem dosegli pomembno zmago v boju za končnico.

”To so velike tri točke za nas. Odigrali smo dobro tekmo. V prvi tretjini smo bili močni, nismo jim puščali veliko priložnosti, nadzorovali smo ritem, v obrambi smo bili odgovorni. Podobno je bilo v drugi tretjini, a imeli so nekaj priložnosti ob igri z igralcem več kar šest minut. Tudi to smo preživeli. Zadnja tretjina je bila spet zelo dobra. Nismo popuščali, držali smo se načrta igre, odigrali odlično v obrambi in na koncu velika zmaga za nas,« je bil po tekmi zadovoljen Mitja Šivic.

Naslednja tekma čaka zmaje v nedeljo, 30. januarja, ob 18.00, ko drugič v desetih dneh v Halo Tivoli prihajajo hokejisti Vienna Capitals.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top