skip to Main Content
Tri točke gredo v Ljubljano

12. krog lige Ice je zmaje popeljal na Predarlsko, v Dornbirn, ki je pred obračunom na lestvici zasedal sedmo mesto. Dornbirn je izgubil le 3 tekme po rednem delu in premagal kar nekaj zvenečih imen v ICEHL, zato nikakor ni bilo pričakovati lahkega gostovanja.

Že po petkovi visoki magi zmajev nad Beljakom, je trener Mitja Šivic povedal: “Nova bitka, ki se začne z 0:0. Dornbirn je v petek visoko izgubil, tako da bo zagotovo imel korak več, mi pa moramo biti pripravljeni na to.” Na gostovanje ni odpotoval Žan Us, ki je potreboval počitek, mesto prvega vratarja je zasedel Finec Paavo Hölsä, drugi vratar je bil Luka Kolin.

Povedli so domači v 5. minuti, a Luka Kalan je poskrbel za izenačenje že minuto kasneje. Druga tretjina je potekala po taktirki gostov. Najprej je zadel Tadej Čimžar, tik pred koncem tretjine pa je za dva gola prednosti zadel še Finec Joona Erving, ko so imeli zmaji igralca več na ledu. Zadnja tretjina ni šla po načrtih zmajev. Najprej so v prvi minuti zadnjega dela zmanjšali zaostanek, nato pa v 45. minuti še izenačili. In ko je že vse dišalo po podaljšku je 40 sekund pred koncem tekme zadel Jaka Sodja. Avstrijci so poskusili z igro brez vratarja, pritisnili na vrata Ljubljančanov, a izenačenja jim ni več uspelo doseči.

»Prvih 40 minut smo bili enakovredni nasprotniki, domačini so bili zelo dobri predvsem v igri ena na ena in težko smo si ustvarili priložnosti. Po dveh precej izenačenih tretjinah so bili nasprotniki v zadnji tretjini boljši. Mi smo šli na pete, ne na prste. Malo sta nas šokirala dva njihova hitra zadetka. Roko na srce, verjetno so si zaslužili več, kot so dobili na koncu. A tudi takšne tekme pridejo in tudi takšne je treba zmagat, z veseljem smo vzeli tri točke,« je po tekmi povedal trener Mitja Šivic.

Naslednja tekma čaka zmaje že v torek, ko gostujejo v Gradcu.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top