skip to Main Content
Tretja zmaga proti Grazu

Zadnji novembrski dan je v Ljubljano ponovno prinesel hokejsko tekmo in s tem v dvorano pod Rožnikom pripeljal najboljše navijače v ligi, ki so glasno podpirali domačo ekipo. Tudi v teh časih se Olimpije ne podpira s kavča.

Že v prvi tretjini so Zmaji napovedali boj za nove tri točke. Prvi je mrežo graškega vratarja načel Žiga Pance, ko je ob podaji Tadeja Čimžarja zadel iz neposredne bližine. Tri minute pozneje, ko je bila v teku 15. minuta tekme, je prednost na dva gola razlike povečal Blaž Tomaževič ob podaji Žana Jezovška in Mihe Zajca. Prvo tretjino so Zmaji tako zaključili z dvema goloma prednosti. Še preden se je druga tretjina dobro začela, le 30 sekund po sodniškem pisku, je gol za domače zadel Guillaume Leclerc od podaji Aleksandra Magovaca. V trideseti minuti tekme so se Zmaji razveselili že četrtega zadetka, za katerega je bil zaslužen Nik Simšič, med podajalce pa sta se s tem zadetkom vpisala Guillaume Leclerc in Wade Murphy. V 33. minuti je Olimpija našla odgovor na prvi gol gostov. Za rezultat 5:1 je poskrbel Blaž Tomaževič z zadetkom ob podaji Žana Jezovška.

Tudi v tretji tretjini domači Zmaji niso kazali milosti. Le tri minute po začetku tretjine je ob podaji Blaža Tomaževiča in Žana Jezovška zadel Sebastien Piche. Sedem minut pred koncem tekme je Piche zabeležil že drugi gol na tej tekmi, ko je po lepi akciji ob podaji Nika Simšiča in Guillaumea Leclerca premagal Felixa Nußbacherja, ki je med vratnici graškega gola stopil v tretji tretjini.

Zmaji so pred domačimi gledalci poskrbeli za novo slavje in so si s prepričljivo zmago priborili nove tri točke. Navijači so bili ponovno izjemni, Ljubljana resnično postaja hokejsko mesto.

Boj za nove točke bo v Hali Tivoli v soboto, 4. decembra, ko v goste prihajajo iz Dornbirna.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top