skip to Main Content
Trener Gregor Polončič: ”Naš cilj je, da smo še boljši”

Naši člani imajo zaradi svetovnega prvenstva U-20 še en teden premora od tekmovanja v Alpski hokejski ligi. Pretekli teden so odigrali dve tekmi državnega prvenstva (s HK MK Bled in HK Slavija Jr.), kjer so trenutno vodilna ekipa. V AHL pa s tekmo manj zaostajajo za ekipama iz Rittna in Pustertala. Ob tem je trener Gregor Polončič potegnil črto pod prvim delom sezone in razkril nekaj načrtov.

Foto: Eva Brili Grebenar

Čeprav se je zadnja tekma v AHL pred premorom končala s porazom v Salzburgu, Gregor Polončič ni bil razočaran. ”Normalno je, da se tekma kdaj zalomi. Ampak fantje so se pri rezultatu 6:1 še vedno borili, a nikakor nam ni šlo v gol. V fantih gori želja po zmagi in s takim karakterjem ekipe lahko pričakujemo velike uspehe.”

Trenutno smo približno na polovici rednega dela sezone o, na lestvici AHL smo trenutno na tretjem mestu, le točko za ekipama Rittner Buam in HC Pustertal, ki pa imata tekmo več. ”Če gledamo s točkovnega vidika, je situacija odlična. Imeli smo nekaj zelo dobrih tekem, naredili pa smo tudi nekaj napak. Če pa potegnemo črto, je to zdaj maksimalno, kar smo lahko dosegli v rezultatskem smislu,” je uvrstitev na lestvici komentiral glavni trener.

Z igralci pa se zavedamo, da je v igri še nekaj stvari, ki jih lahko popravimo. Naš napredek je lahko še velik, če bomo vsak dan maksimalno zbrani na treningu, delali trdo in tako prišli do želene enote igre, za katero upamo nas bo krasila v končnici.

Foto: Eva Brili Grebenar

V reprezentanci U-20 v Minsku sta naša člana Jaka Bernard in Martin Bohinc, v trenerskem štabu pa sodeluje Andrej Hočevar, pomočnik trenerja naše ekipe in trener vratarjev. Ostali člani ekipe so se v premoru najprej dobro spočili, drugi del bo ekipa namenila treningom. ”Sledijo res težki suhi treningu, na ledu pa bomo delali na izboljšavah igre, drsalni moči, duel igri in nekaj drugih zadevah, ki bi jih radi izboljšali. Naš cilj je, da smo v drugem delu sezone še boljši. Za igralce je to vedno težko, saj med sezono padeš v nek ritem treningov in tekem, a bomo malo privili ventile,” pravi Polončič.

Po premoru namreč naše fante čaka najprej gostovanje v Celovcu, v istem tednu še gostovanje na večnem derbiju na Jesenicah, že dan zatem pa v Tivoliju gostuje moštvo Asiaga. Pri tem Polončič dodaja, da je ”cilj jasen, ekipa ima svoje izzive”.

Vzdušje v ekipi je dobro, vedeti pa moramo, da je 25 posameznikov naenkrat težko zadovoljnih. ”Mislim, da tako igralci kot trenerski štab vlečemo prave niti in skupaj ustvarjamo pozitivno kemijo in pozitivno vzdušje. V dvorano prihajamo dobre volje, sproti rešujemo, kar je morda za rešiti, in vsak dan damo od sebe največ, kar pripada ekipi,” je opisal Gregor Polončič.

Misli jim v tem trenutku še ne uhajajo h končnici, trenutno se osredotočajo na uvrstitev med prvih šest na lestvici. ”Takrat se začnemo pripravljati na drugi del sezone. Če ostanemo med prvimi šestimi, bomo odigrali deset tekem na resnično visokem nivoju, ki pa o ničemer ne bodo odločale. Formo ekipe želimo stopnjevati, da po tem delu pride na 99 odstotkov, saj vemo, da je praktično nemogoče biti 100-odstoten (smeh). Če bo to dovolj za končno zmago, bo pokazal čas.”

In kako Gregor Polončič vidi svoje delo po še ne povsem stotih dneh vodenja ekipe?

Vedno je najtežje oceniti sebe. Če gledamo trenutno lestvico, je seveda rezultat dober, ampak rezultati se vedno ocenjujejo na koncu. Trudim se maksimalno in to zahtevam tudi od fantov. Če se bo poklopilo še vse ostalo, mislim, da nas čaka dober rezultat.

 

Zapisala: P.P.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top