skip to Main Content
Točka zmajem po podaljšku v Celovcu

Zmaji so na dve gostovanjih takoj na začetku novega leta zabeležili zmago v Asiagu in točko oz. poraz po podaljšku v Celovcu.

Po tem ko so Celovčani pred tednom dni v Tivoliju slavili prepričljivo s 6:1, je bilo tokrat rezultatsko razmerje povsem drugačno. Že v Ljubljani so zmaji prikazali odlično igro, ki pa je rezultat ni odražal, in nakazali, da se vendarle forma vzpenja. Na povratni tekmi v Celovcu je bila situacija drugačna.

Prvi so povedli Ljubljančani, zadelo je Marc Olivier Vallerand na začetku tekme, a do konca tretjine za domačine izenačil slovenski reprezentant Rok Tičar, ko so imeli Celovčani na ledu dva igralca več. V drugi tretjini je za novo vodstvo zmajev zadel Žiga Mehle. A so si nato zmaji privoščili napako ob prednosti igralca in domači so izenačili po protinapadu, nekaj minut kasneje pa tudi povedli.

V zadnjem delu igre se zmaji niso predali in tri minute do konca tekme je za izenačenje poskrbel Carl Neill. Rezultat se do konca tekme ni spremenil in spremljali smo podaljšek. V tem so imeli zmaji precejšnjo smolo: najprej je Vallerand zadel vratnico. Nekaj sekund pred koncem tekme je Lessio po prekršku nad Neillom, ki ga sodniki niso piskali, ušel v proti napad in pet sekund pred koncem tekme premagal Morroneja.

»Dvakrat smo vodili, zaostajali za gol, dosegli izenačenje in podaljšek v zadnji tretjini. Tekma je bila zelo izenačena, danes naši »special teams« niso bili najboljši. Tudi podaljšek je bil izenačen. Ni v moji navadi, da bi komentiral sojenje, a s ponovnim ogledom posnetka tik pred njihovim golom, bo vse jasno,« je po tekmi povedal glavni trener Mitja Šivic.

Naslednja tekma čaka zmaje v petek, 6. januarja, ob 19.15, ko v Halo Tivoli prihajajo Bemer Pioneers Vorarlberg.

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top