skip to Main Content
Točka za zmaje v Linzu

Po dveh domačih tekmah pretekli konec tedna, na katerih so zmaji zabeležili dve zmagi – najprej so premagali HC Pustertal in zatem še Red Bul Salzburg, so zmaji tokrat gostovali v Linzu in odnesli domov točko. V podaljšku so bili spretnejši domačini.

Ekipa Linza, kjer igra tudi slovenski reprezentant Blaž Gregorc, je v Ljubljani gostovala konec septembra, a takrat zaradi bolezni precej oslabljena. Tokrat so tudi Avstrijci igrali v polni zasedbi in že v prvem delu igre smo videli veliko lepih akcij. Zmaji so imeli hiter ritem, a tudi domačini so napadali. Oba vratarja – Žan Us in Jared Coreau – sta svoji mreži ohranila nedotaknjeni.

V drugi tretjini so imeli igralca več tako domačini kot dvakrat zmaji, a nobeni ekipi ni uspelo izkoristiti prednosti igralca več na ledu. Do 37. minute je kazalo, da ne bomo videli zadetkov, ko so prvi zadeli domačini, a je že minuto kasneje sledil odgovor zmajev. Po podaji Leclerca in Magovca je vratarja Coreauja premagal Nik Simšič.

V zadnji tretjini so ponovno najprej povedli domačini v 44. minuti in domači navijači so se razvneli. A vodstvo je trajalo le dobre tri minute, ko je po lepem samostojnem prodoru zadel kapetan Žiga Pance. Manj kot dve minuti so potrebovali zmaji, da so ponovno zadeli in prvič na tekmi prevzeli vodstvo, uspešen je bil Gregor Koblar. Za novo izenačenje so domačini izkoristili prednost igralca več na ledu. Rezultat je ostal nespremenjen kljub poskusom na obeh straneh in spremljali smo podaljšek. V slednjem pa so bili uspešnejši domačini. Zmajem je tako pripadla točka.

Linz nas z borbo in pristopom ni presenetil. Vložili so veliko sredstev v prenovo ekipe in so na spodnjem delu lestvice, ker se jim začetek ni posrečil. Imajo veliko zelo kvalitetnih posameznikov. Vedeli smo, da si bodo zelo želeli, da bodo pripravljeni. Tudi mi smo bili. Prvo tretjino smo bili zelo kvalitetni, drugo tretjino smo preveč začeli igrati njihovo igro in s to tretjino ne moremo biti zadovoljni. V zadnji tretjini nam je lahko pa zelo žal, da smo zapravili vodstvo in naredili individualne napake, kar nas je stalo zmage. Dejstvo je, da če vodiš pet minut pred koncem tekme in izgubiš v podaljšku, ne moreš biti zadovoljen. Po drugi strani pa se moramo iz teh tekem veliko naučiti,” je po tekmi povedal Mitja Šivic. ”Ni pa časa za negativizem. Dejansko smo bili danes pravi, na žalost smo izgubili v podaljšku. V nedeljo nas čaka nova tekma in prinesti moramo energijo in željo, odpraviti individualne napake in iti absolutno na zmago.”

Olimpija je zdaj na drugem mestu ICEHL, kar je izjemno. ”Da imamo po devetih tekmah praktično le en poraz po rednem delu igre, je super. Če bi nam kdo to pred sezono ponudil, bi to sprejeli,” še dodaja Šivic.

Nova tekma čaka naše fante že v nedeljo, 17. novembra, ob 18.00. V Halo Tivoli prihaja moštvo Orli Znojmo.

 

Mogoče vas zanima tudi
Back To Top